Andreas Mikkelsen a câştigat IRC Sibiu Rally!

de Daniel Popescu
Sambata, 21.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Norvegianul Andreas Mikkelsen a câştigat fără emoţii Raliul Sibiului la adăpostul unui avans de peste 5 minute. Podium a fost completat de Patrik Flodin şi veteranul Francois Delecour.

A fost un weekend lung. Cu o diferenţă atât de mare a fost vorba doar despre a aduce maşina la linia de sosire

Andreas Mikkelsen
Castigator IRC Sibiu Rally
Andreas Mikkelsen a avut de îndeplinit o simplă formalitate pentru a câştiga Raliul Sibiului, competiţie inclusă pentru prima oară în calendarul Intercontinetal Rally Challenge (IRC).

Aflat la volanul unei maşini Skoda Fabia S2000, norvegianul nu a forţat deloc în cele cinci probe speciale ale zilei după ce şi-a construit un avans de aproape trei minute la finalul zilei de vineri, însă a câştigat PS9, PS 11 şi PS 12 înainte de a-şi adjudeca în mod oficial victoria la finalul PS 12.

"A fost un weekend lung. Cu o diferenţă atât de mare a fost vorba doar despre a aduce maşina la linia de sosire. Am terminat de multe ori pe locul doi, aşa că este bine să fiu din nou pe prima poziţie. Este un rezultat important pentru întreaga echipă", a declarat el la finalul ultimei probe speciale, care a început cu o întârziere de 48 de minute faţă de programul anunţat iniţial.

O conjunctură favorabilă l-a ajutat pe Patrik Flodin să urce pe locul doi în clasament.

Deşi a ocupat doar locul şase la finalul primei zile, pilotul care concurează pentru echipa fostului campion mondial de raliuri Petter Solberg a urcat succesiv poziţii după ce Francois Delecour a avut o defecţiune tehnică în PS 9, iar germanul Sepp Wiegand a abandonat în PS 10 din cauza unei pene care a deteriorat semnificativ suspensia spate. În plus, Flodin a obţinut în PS 9 prima victorie într-o probă specială de IRC, spre bucuria lui Solberg, prezent şi el în România pentru a asista la eveniment.

În ciuda problemelor tehnice, veteranul Delecour a încheiat raliul pe ultima treaptă a podiumului, urmat de Vitaliy Pushkar şi Edwin Keleti la volanul unui Mitsubishi Lancer Evo X.

Am vrut să fiu primul, dar aşa se întâmplă la raliuri

Vali Porcisteanu
Locul 3 la clasa Production Cup
Pilotul român Vali Porcişteanu a ratat victoria la clasa Production Cup după ce a pierdut peste 8 minute în PS 9 din cauza unei pene, el ajungând în cele din urmă la final la volanul unui Mitsubishi Lancer Evo X R4 pe locul trei în această categorie şi pe locul şapte în clasamentul general. "Sunt foarte fericit că sunt aici.
A fost un raliu foarte, foarte greu, am avut multe probleme astăzi. Locul trei în Campionatul Naţional de Raliuri şi locul trei la clasa Production Cup. Am vrut să fiu primul, dar aşa se întâmplă la raliuri"
, a precizat el.

Clasament final:

 1.  Andreas Mikkelsen     Skoda UK           2h13m47.4s
 2.  Patrik Flodin         Solberg Ford       +  5m32.9s
 3.  Francois Delecour     Munaretto Peugeot  + 11m52.2s
 4.  Vitaliy Pushkar       Ukraine Mitsubishi  + 13m46.5s
 5.  Edwin Keleti          Mitsubishi         + 14m40.9s
 6.  Robert Consani        Renault            + 17m12.4s
 7.  Valentin Porcisteanu  Mitsubishi         + 18m00.6s
 8.  Harry Hunt            i-Cars Citroen     + 18m16.6s
 9.  Vlad Cosma            Citroen            + 20m42.3s
10.  Asja Zupanc           Mitsubishi         + 21m03.3s

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru