Anduranță cu prototipul viitorului SUV electric BMW iX: nemții au demarat sesiunile de teste în zona de nord a Europei

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 09.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW anunță startul testelor de anduranță cu prototipurile viitorului SUV electric iX. Pentru început, sesiunile se vor desfășura în zona de nord a Europei. Producția lui BMW iX va demara în 2021, SUV-ul urmând să fie asamblat la uzina din Dingolfing.

La începutul lunii noiembrie, BMW a publicat primele imagini și detalii referitoare la viitorul iX. Noul SUV electric pregătit de constructorul german va fi produs începând cu a doua jumătate a anului viitor și va fi echipat cu un sistem de propulsie care dezvoltă peste 500 de cai putere. Autonomia anunțată de constructorul bavarez va fi de peste 600 de kilometri.

Acum, BMW a publicat o serie de imagini cu prototipurile viitorului iX și a anunțat debutul testelor de anduranță. În primă fază, sesiunile se vor desfășura în partea de nord a Europei (în Finalnda și pe insula norvegiană Magerøya).

Astfel, inginerii și tehnicienii vor colecta informații importante despre modul în care sistemul electric se comportă la temperaturi foarte scăzute. În urma datelor colectate, aceștia vor ajusta corespunzător, atât răspunsului sistemului electric de propulsie, cât și comportamentul suspensiilor sau reacțiile sistemului de tracțiune integrală.

Noul BMW iX va fi produs la uzina constructorului din Dingolfing.

La baza SUV-ului se va afla o arhitectură care îmbină structura Carbon Cage cu aluminiul și cu panourile de caroserie din material termoplastic.

Energia necesară funcționării sistemului de propulsie va fi stocată într-un pachet de baterii cu o capacitate de peste 100 kWh. Viitorul iX va putea fi încărcat la prize cu o putere de până la 200 kW. În acest caz, pentru o reîncărcare de la 10% la 80%, clienții vor avea de așteptat doar 40 de minute.

Comentarii (3)

  • Excelent SUV va deschide calea se mobilitatea electrica de volum si va avea o autonomie electrica mai mare cu circa 40-50% decat cea a modelelor rivale europene aflate pe piata auto:
    - Mercedes Benz EQC,
    - Audi e-tron,
    - Jaguar I-Pace
    care sunt practic, de 1-2 ani, la prima iteratie...

    Ar fi interesant de aflat si pretul modelului: 70-80.000 Euro sau ...mai mult, aproape de Tesla Model X?!
    8 0
  • Electric
    Sa speram ca va oferi peste 600 de km in varianta de tractiune 4x4 sau dual motor.

    Atunci ar deveni un competitor serios pentru Tesla.

    Va fi mai interesant de la an la an pe piata automobilelor electrice!
    2 0
  • Dar ce număr? Căci pe iX3 l am vazut...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru