Aniversare electrică: Renault Zoe a ajuns la o producţie de 50.000 de unităţi. 98% dintre clienţi sunt mulţumiţi de maşină

de Daniel Popescu
Vineri, 22.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a produs 50.000 de unităţi Zoe, cel mai bine vândut model electric din Europa. Potrivit unui studiu al francezilor, 98% dintre clienţi sunt mulţumiţi de alegerea făcută.

Într-o zi în care numeroşi constructori au probleme din cauza emisiilor motoarelor diesel sau consumurilor de carburant false, Renault are motive de sărbătoare.

Constructorul francez a anunţat că producţia totală a lui Renault Zoe, cel mai bine vândut model electric din Europa, a ajuns la 50.000 de unităţi. În segmentul maşinilor electrice, Zoe a ajuns la o cotă de piaţă de 20% pe continentul european şi de 55% în Franţa, în timp ce piaţa europeană a electricelor a crescut cu 48% pe parcursul anului trecut.

Vânzările în creştere sunt determinate şi de extinderea reţelei de puncte de încărcare din Europa, care a ajuns în prezent la 60.000 de unităţi.

Cu numai o zi în urmă, Renault a anunţat venituri totale de 10.489 miliarde de euro în anul 2015, în creştere cu 11.7% comparativ cu 2014 datorită cererii solide pentru modele precum Clio, Captur, Kadjar, Espace şi Talisman. De altfel, Renault Clio este pe locul doi într-un top al celor mai bine vândute modele din Europa.

Constructorul francez are aşteptări mari pentru anul 2016, în special ca urmare a creşterii previziunii de creştere pentru piaţa auto cu 5%.

Via Renault

Comentarii (5)

  • " Renault are motive de sărbătoare." Chiar asa? Asa-i ca povestea cu Decebal care reusea sa transforme o infrangere in vicorie! Este mai degraba un semiesec! In trei ani a vandut 50.000 de ZOE in conditiile in care fabrica a fost calibrata pentru 150.000 bucati pe an! 50 in loc de 450. halal realizare!
    26 28
  • @sile

    Semiesec e putin spus,s-au cam facut de cacao. Model 3 are peste 400.000 de precomenzi. Stiu sunt doar precomenzi,dar totusi....
    La sfarsiul anului va aparea pe piata Chevrolet Bolt,o electrica accesibila care este cu mult peste bazaconiile facute de renault-nissan.
    20 31
  • Bazaconii sau nu, dar au deschis un drum, au testat niste tehnologii noi, iar din feedbackul zecilor de mii de clienti care au indraznit sa aiba incredere in ei, vor dezvolta ceva mai bun la generatia urmatoare.
    Personal, m-as bucura ca Bolt sa fie mai bun decat Zoe si ca urmatoarea generatie de Zoe sa fie mai bun decat Bolt sau Model 3...

    Ar fi spre binele nostru si al mediului.
    26 17
  • Cineva
    Renault ZOE este electrica nr. 1 la vanzari in Europa, iar la fiabilitate da lectii oricand celor de la Tesla. Asa ca mai usor cu pianul pe scari...
    21 10
  • @sile si alti carcotasi
    http://www.automarket.ro/stiri/francezii-ii-inving-pe-nemti-la-ei-acasa-renault-zoe-cea-mai-vanduta-71831.html
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru