Apetit pentru ecologie: vânzările de maşinile electrice şi hibride în România s-au dublat în 2015 şi au ajuns la 0.5% din piaţă

de Daniel Popescu
Luni, 25.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vânzările de maşini electrice şi hibride au ajuns anul trecut la 495 de unităţi, de peste două ori mai mult decât în 2014, şi au atins o cotă de piaţă de 0.5%.

Esential 495 este numărul maşinilor electrice şi hibride vândute în România în 2015
Românii încep să prindă gustul maşinilor cu propulsie ecologică, fie că vorbim despre maşinile electrice sau cele hibride. O demonstrează datele oficiale publicate de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA) pentru anul 2015, care arată o creştere de peste două ori a numărului de unităţi vândute.

Astfel, pe parcursul anului 2015, s-au comercializat 495 de maşini electrice şi hibride, în creştere cu 110% comparativ cu 2014, când s-au vândut doar 236 de unităţi. Datorită acestor vânzări, cota de piaţă a maşinilor electrice şi hibride a ajuns la 0.5%.

Maşinile propulsate de motoare diesel continuă să fie cele mai populare, cu 53.5% din totalul unităţilor comercializate, în timp ce 46% dintre maşinile vândute anul trecut utilizează drept carburant benzina.

Noile date vin la scurt timp după ce DRPCIV a anunţat creşterea cu 16% a numărului de înmatriculări din România pe parcursul anului 2015.

APIA a furnizat câteva date interesante şi cu privire la culorile alese de români pentru maşinile lor.

Astfel, datele oficiale arată că peste o treime dintre maşinile noi vândute anul trecut au fost albe (34.8%), în timp ce maşinile gri au fost preferate de 22.2% dintre cumpărători. Locul trei a revenit maşinilor de culoare albastră, cu 17.7% din total.

Via APIA

Comentarii (3)

  • hazard
    Oau! In stilul asta o sa ajungem foarte repede sa vedem electrice si hibride cu numere de BG
    7 2
  • "Apetit pentru ecologie" HAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHA!
    5 7
  • Aici trebuie pusa altfel problema, in sensul ca nu trebuie adunate cifrele de vanzari de la hibride si electrice. Zic asta pentru ca am observat pe strazi destule hibride de genul Lexus RX450h, care vine cu motor de 3.5 benzina si un motoras electric, de rasnita de cafea. Si gata, e hibrida! Sincer acum, nu stiu cat de ecologice sunt masinile de genul asta. Daca aveti cifrele complete, prezentati-le separat, daca se poate.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru