Arabia Saudită aplică măsuri draconice împotriva şoferilor care fac drifturi în trafic

de Bogdan Mirică
Joi, 09.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autorităţile din Arabia Saudită vor lua măsuri drastice împotriva şoferilor care fac drifturi în trafic. Pedepsele pot merge chiar şi până la cinci ani de închisoare.

Cunoaştem cu toţii pasiunea bolnavă a şoferilor arabi pentru drifturile în trafic real. Nu puţine sunt filmuleţele care conţin manevre periculoase şi chiar focuri de armă.

Atmosfera similară Vestului Sălbatic ar putea să se termine însă în Arabia Saudită. Aici, autorităţile au decis să ia măsuri drastice împotriva celor care practică drifturile în situaţii reale de trafic, punând în pericol atât viaţa lor cât şi a celor care asistă la astfel de manifestaţii.

Nu puţine sunt cazurile în care drifturile la viteză mare au dus la pierderea controlului şi uciderea celor care asistau la spactacol de pe margine. De asemenea, de cele mai multe ori, asemenea demonstraţii de forţă sunt susţinute cu focuri de armă în plan vertical.

Esential 10.600 de dolari este amenda maximă pentru cei care fac drifturi în trafic.
5 ani de închisoare pot risca cei care fac drifturi repetate în trafic.
Poliţia din Arabia Saudită a ameninţat cu sancţiuni drastice.
Cei care vor fi prinşi încălcând legea ca şi până acum vor fi amendaţi cu 2600 de dolari şi vor rămâne fără maşină o lună de zile. Dacă abaterea se repetă şi a doua oară, pedeapsa se dublează: 5200 de dolari amendă, trei luni confiscarea maşinii şi posibilitatea încarcerării pe o perioadă cuprinsă între 6 şi 12 luni. A treia abatere va fi pedepsită cu mai mult timp după gratii, o amendă de 10.600 de dolari şi o confiscare a maşinii pe o durată cuprinsă înte unul şi cinci ani.

Chiar şi cei care stau pe locul din dreapta sau îngroaşă rândurile publicului de pe marginea drumului vor fi amendaţi. Poliţia susţine că aceştia vor primi o amendă de 400 de dolari şi vor rămâne fără maşină vreme de 15 zile.

Pedepsele par a fi drastice, însă nu se compară cu cele aplicate şoferilor vinovaţi de ucidere din culpă în astfel de situaţii. În 2012, autorităţile din Arabia Saudită condamnau la moarte prin decapitare un tânăr şofer care a scăpat controlul maşinii în timpul unor drifturi şi a ucis două persoane.

Comentarii (7)

  • antonny
    Eu nu cred ca e un sofer oarecare .....98 %din soferi nu pot sa faca ce face soferul asta la 3:00
    12 3
  • Niste pasionati adevarati care stiu ce-i aia o masina devarata, nu toate pocnitorile germane care le vezi in RO pe melodia lui Salam.
    8 24
  • Un prieten arab (dintr-o tara mai civilizata decat Arabia Saudita), cand a venit prima data in Romania, a stat mult timp uitandu-se pe geam. Nu mai vazuse masini care sa opreasca la o trecere de pietoni. Deci interzicerea drifturilor, fara un cod rutier complex, e ca si cum le-ar spune: ,,Nu mai folositi bazooka. Aveti voie doar cu Kalashnikov-ul."
    18 2
  • bolnavi, salbatici, inapoiati, bogati, plictisiti
    27 5
  • Oamenii chiar trag cu Kalashul pe geam. Nu vazusem filmuletul cand am scris comentariul...
    14 3
  • un regim al armelor lejer , PM Kalasnikov mai ieftin decat o litra de whisky intru-n bar din Dubai, cartuse de manevra cat cuprinde si restul ce a zis si georgemed.....
    9 1
  • http://www.youtube.com/watch?v=gfaJZSEzOnQ

    Pentru imbecilii care au impresia ca e foarte vesel sa te joci cu vietile altora in trafic. Clipul din articol va arata cazurile fericite. Link-ul pe care vi l-am dat arata contrariul si cam se reprecusiuni pot avea deviatiile mentale in spatele volanului. Executia pe stadioane mi s-ar parea prea putin pentru animalele astea.

    Da bai mafia, sunt extraordinar de manevrabile troacele alea facute pentru "pasionati adevarati care stiu ce-i o masina adevarata".
    7 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru