Arc peste timp: clasicul Ford Mustang a devenit un vehicul 100% electric cu 476 CP și autonomie de peste 320 de kilometri

de Cornel Șocariciu
Vineri, 21.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Britanicii de la Charge Cars vor produce sub licență 499 de exemplare Mustang în versiune electrică. Prețul de pornire trece de 336.000 de euro, iar muscle-car-ul electric dezvoltă 476 CP și 1.200 Nm.

Compania britanică Charge Cars a pregătit o supriză atât pentru fanii vehiculelor istorice, cât și pentru iubitorii mașinilor electrice. Lansarea unei ediții limitate a lui Ford Mustang în versiune electrică.

Clasicul muscle-car va fi produs în doar 499 de unități, iar compania a deschis deja listele de pre-comenzi. Prețul de pornire pentru un exemplar este de 300.000 de lire, echivalentul a a 336.860 de euro.

Modelul pregătit de britanici nu este rezultatul unei conversii a unor exemplare deja produse, ci este dezvoltat de la zero având licență pentru anumite componente. Conform Charge Cars, acest Mustang electric dispune de patru motoare electrice care oferă un total de 476 CP și 1.200 Nm.

Cele patru motoare electrice sunt ținute în viață de un pachet de baterii cu o capacitate de 64 kWh, iar autonomia anunțată de Charge Cars este de 322 de kilometri. Accelerația de la 0 la 96 km/h se desfășoară în 3.99 secunde, iar viteza maximă se oprește în dreptul valorii de 240 km/h.

Dacă exteriorul o să-i atragă pe cei pasionați de vehicule istorice, interiorul este unul complet modern și a fost dezvoltat utilizând stilul Tesla: o tabletă centrală poziționată pe verticală oferă acces pentru toate funcțiile mașinii.

Acest Ford Mustang electric va fi expus în premieră în cadrul Goodwood Festival of Speed, eveniment care își deschide porțile în 4 iulie.

Comentarii (1)

  • inexorabil
    Fac abstracţie de faptul că sunt un admirator constant al naţiunii engleze şi un susţinător fervent al Brexit-ului; ştiţi proverbul cu pădurea şi uscăturile…

    Contrar ideii sugerate de articol, adevăraţii pasionaţi de “clasice” nu s-ar putea simţi decât oripilaţi de năstruşnicia unei firme obscure din Londra. Dar aşa se întâmplă atunci când plonjarea în istorie devine o modă pentru pigmeii spiritului, care nu vor să rateze prilejul de a o “rescrie”, ca să le semene în hidoşenie lăuntrică…
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru