Skoda Vision E: imagini și informații oficiale cu prototipul electric de 300 de cai putere

de Bogdan Mirică
Marti, 18.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cu ocazia Salonului Auto de la Shanghai, Skoda a dezvăluit primele imagini și informații ale conceptului Vision E, un crossover coupe cu propulsie electrică, generoasă când vine vorba de putere.

După o serie lungă de teasere, Skoda a dezvăluit oficial noul Vision E cu ocazia primei zile de presă a Salonului Auto de la Shanghai. Așa cum anunțam și în trecut, Vision E este un concept electric construit pentru a anticipa viitorul brandului ceh, dar și pentru a le arăta chinezilor că oamenii din Mlada Boleslav înțeleg importanța uneia dintre cele mai importante piețe auto mondiale.

În plus, cehii vor să traseze și direcția în care se va orienta filosofia lor de design după ce Joszef Kaban, șeful lor de creație, a plecat la BMW.

Crossover-ul cu aspect de coupe folosește o soluție de propulsie electrică. Culmea, chiar dacă este electrică, aceasta face din Vision E cel mai puternic produs creat vreodată de Skoda. Depășește chiar și Superb-ul de 280 de cai putere benzină.

Esential 300 de cai putere oferă noul Skoda Vision E.
180 de km/h este viteza pe care o poate atinge Vision E.
Unitatea electrică generează 300 de cai putere și poate atinge o viteză maximă de 180 de km/h.
Funcționează cu ajutorul unei baterii litiu-ion care poate garanta chiar și 500 de kilometri între încărcări.

Interiorul conceptului are în prim plan o trăsătură extrem de importantă pentru Skoda: spațiu interior. Cu un ampatament de 2850 de mm și fără un montant B, Vision E poate oferi un acces ușor în habitaclu și spațiu generos pe locurile din spate, implicit la nivelul capului, chiar dacă linia plafonului este ușor plonjată.

Echipat cu o serie de sisteme de asistență inteligente, Skoda Vision E poate oferi o rulare autonomă în traficul aglomerat din orașe și pe autostradă. Versiunea de serie a conceptului ar urma să debuteze în 2019 pe piața din China, urmând ca mai apoi să ajungă și în celelalte colțuri ale lumii.

Tot 2019 este și anul în care vom face cunoștință cu primul model verde al cehilor, versiuna hibridă a modelului Superb. După el ar urma să vedem și un modele electric 100%, însă abia în 2020.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru