Așa arată noile showroom-uri Dacia. Noul logo va debuta pe mașinile românești în septembrie

de Alexandru Monenciu
Vineri, 11.02.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul de la Mioveni, deținut de gigantul francez Renault, anunță că, până la finalul acestui an, noua identitate a mărcii va fi vizibilă pe 1.000 de reprezentanțe. Mai mult, Duster, Sandero, Spring și Jogger vor primi noua siglă cu ocazia Salonului Auto de la Munchen, din luna septembrie.

În vara anului trecut, Dacia și-a prezentat noua identitate de marcă, cu logo și emblemă diferite de tot ce am văzut până acum de la producătorul român deținut de Renault. Primul inspiră "robustețe și stabilitate", iar emblema este constituită din literele D și C unite asemenea componentelor unui lanț.

Tot atunci, Dacia a adoptat o schemă de culori, care are în centru nuanța verde-kaki. Gama este completată de o serie de culori secundare, precum kaki închis, culoarea teracotei, nuanța nisipului, portocaliu și verde închis.

În luna iulie, noua identitate a fost preluată de toate canalele de publicitate ale mărcii. Primul showroom "transformat", cel puțin la exterior, a fost deschis în Melun (Franța), în ianuarie 2022.

Până la finalul anului, Dacia vrea ca 1.000 de showroom-uri să preia noua identitate vizuală, atât la exterior cât și la interior.

Totodată, Dacia anunță că noua emblemă va fi vizibilă pe modelele Duster, Sandero, Spring și Jogger în luna septembrie, cu ocazia Salonului Auto de la Munchen.

via Dacia

Comentarii (12)

  • DC-ul fără vreun sens (De Ce, Dacia? :-)) e fix imaginea unui... cromozom X - ex.:

    https://www.mlo-online.com/molecular/dna-rna/article/21146545/nih-researchers-generate-complete-human-x-chromosome-sequence

    ȘI verzuiul-kaki poate fi discutabil, dar poate simbolizează ecologia, frunza-iarba etc și nu ceva milităros ori off-road-extrem-orientat.
    30 100
  • Parca e logo de bașcheți de care aveam in copilarie,google dc shoes logo! Springul chiar arata ca un teniș pe patru roti!
    17 14
  • DC-ul fara sens, clar. Desfacatorul ala de bere pe cea mai ieftina masina din UE, care se tufleste ca o doza goala, face tot sensul.
    26 12
  • Popor de nemultumiti mai suntem...si o spun si eu nemultumit, ca sa nu par ipocrit.
    Asa-zisul Desfacator de bere nu placea mai nimanui (mie culmea imi placea), si Dacia a venit cu un nou design minimalist, mai aventuros, mai curajos as putea spune. Curajos tocmai pentru ca stie cu cine are de a face. Ba verdele de pe panou e prea militar, ba beigeul e prea deschis, ba D-ul e prea asa, dar de ce DC? dar de ce asa si nu invers?
    Oameni buni, de cand o ajuta Renault, Dacia a fost tot timpul o masina sincera, facea cat dadeai pe ea si in unele cazuri si mai mult, si stiu pentru ca am crescut in doua Loganuri din ambele generatii. Au venit acum cu un spirit putin mai activ, mai ales cu Duster facelift si noul Jogger, le trebuia si o noua sigla cu acelasi fel de spirit
    31 88
  • Subscriu grantorino… de parca vorbim de BMW individual. Este un logo elegant și discret… toate bune!!!
    20 28
  • @grantorino
    foarte corect. Asa este.
    10 16
  • Dănuț Alin Niță
    Aceeași mărie cu altă pălărie....Nu se schimbă nimic.....
    O rușine de coteț...
    :)))
    27 25
  • Dănuț Alin Niță
    Un coteț dle...
    :)))))
    29 22
  • Văd că Logan nu e menționat printre modelele care vor primi noua siglă.

    Asta ori pentru că articolul e tradus din franceză și acolo oricum nu se vinde Logan, ori nu îl vor pune pe Logan, ceea ce ar fi cam bizar la noi.

    Dar oricum Dacia, pardon Renault în numele Daciei, ia decizii tot mai bizare.
    3 1
  • @Automarket
    Salonul auto de la Munchen din septembrie ?!?
    1 0
  • Neamul lui Giga Contra, extraordinar ce problema aveți voi acum, va jenează la retina noua sigla!
    Eu va spun doar un lucru : rugați-va ca Dacia sa vândă in Europa, ca altfel nu mai pupați SH-uri !
    Am fost ieri in târg, înțepenești ce preturi au SH-urile! alea ieftine sunt niște căzături
    5 16
  • Seriff
    Eu am intrat pentru comentarii, nu am fost dezamagit:)))
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru