Aston Martin nu renunță la tradiție: "Vom oferi întotdeauna cel puțin un model cu transmisie manuală"

de Mircea Meşter
Luni, 20.02.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În timp ce concurenții direcți de pe piață au renunțat complet la cutiile manuale, Aston Martin se va încăpățâna să păstreze în gamă cel puțin un model care poate fi comandat în versiune cu trei pedale.

Trăim într-o lume auto în care zilele transmisiilor manuale par numărate odată cu invazia tehnologiilor care transformă cutiile de viteze în elemente care nu doar că ridică nivelul de confort al celui de la volan, dar reușesc chiar și performanțe și consumuri superioare. Și totuși, există oaze dedicate transmisiilor manuale care nu vor renunța niciodată la baricadă.

Iar una dintre acestea este Aston Martin, constructorul britanic anunțând oficial, prin vocea directorului Andy Palmer, că gama mărcii din Gaydon va conține întotdeauna cel puțin un model cu transmisie manuală. 

Declarația a venit în confoerința de presă pe care oficialul mărcii britanice a condus-o în cadrul Salonului Auto de la Toronto, Canada, eveniment ce și-a deschis porțile pentru presă și public în cursul săptămânii trecute.

Decizia celor de la Aston Martin este una curajoasă în condițiile în care mărcile ultrasportive au renunțat de ceva vreme la cutiile manuale și mizează aproape exclusiv pe cutii secvențiale sau cu dublu ambreiaj care subliniază caracterul sportiv al mașinilor construite.

Așa stau lucrurile în cazul McLaren, Ferrari și Lamborghini, în timp ce germanii de la Porsche se limitează să afirme că vor continua să ofere cutii manuale "cât timp va exista cerere pentru acestea".

În acest moment, în gama Aston Martin există un singur model care poate fi comandat cu traansmisie manuală: Vantage S (foto), un coupe care scoate 573 de cai putere dintr-un motor V12. 

via TTAC

Comentarii (1)

  • Cred că e mai bine să afirmi că oferi ceva atâta timp cât există cerere, așa cum declară cei de la Porsche. Nu m-aș hazarda să spun "niciodată" sau "întotdeauna" pentru că expresiile astea nu au acoperire dacă nu sunt însoțite de niște precizări.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru