Aston Martin pregătește o mașină electrică de 800 CP pentru 2017, bazată pe Rapide

de Sebastian Toma
Marti, 18.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Englezii de la Aston Martin vor să intre în forță pe piața mașinilor electrice. Potrivit lui Andy Palmer, CEO-ul companiei, marca va lansa, în termen de doi ani, o variantă electrică de 800 CP a lui Rapide.

Tesla ne-a demonstrat că încă nu s-a atins plafonul superior în materie de preț. Va fi greu, dacă nu chiar imposibil, ca o marcă nouă să intre în zona mașinilor de peste 200.000 de dolari.

Andy Palmer
CEO Aston Martin
Aston Martin Rapide, coupe-ul cu patru uși al mărcii britanice, ar putea fi primul model electric al companiei. Potrivit celor de la Automotive News, o variantă electrică a lui Rapide este în lucru și ar putea fi lansată pe piață peste doi ani. Andy Palmer, CEO-ul Aston Martin a prezentat aceste informații și a specificat că modelul electric va dezvolta 800 Cp și că va fi succedat de o variantă electrică a lui DBX, primul crossover al mărcii. Veștile despre primul model electric de serie de la Aston Martin au apărut în urmă cu câteva luni, dar acum vorbim despre o confirmare oficială din partea șefului companiei.

Andy Palmer a vorbit despre viitoarea mașină electrică de la Aston Martin în cadrul Concursului de Eleganță de la Pebble Beach. Cu toate că specificațiile modelului nu sunt încă definitivate, Palmer a declarat că vrea să obțină un model de 800 CP, cu tracțiune integrală, capabil să asigure o autonomie de 320 de kilometri. Acest model este necesar în strategia Aston Martin pentru a putea contrabalansa emisiile generate de motoarele V12 din oferta micii companii britanice independente.

Urmareste Automarket
Având în vedere faptul că Aston Martin Rapide este un coupe cu patru uși, iar varianta sa electrică ar deveni un rival direct al lui Tesla Model S, în special în cazul variantei de top, șeful Aston Martin a fost întrebat despre prețul acestui model și cum vede concurența cu marca americană.
Palmer nu se simte amenințat de Tesla, mai ales pentru că dorește să vândă modelul Rapide electric la un preț superior celui abordat de americani și consideră că marca din California nu este încă pregătită să atace același segment de preț ca producătorul britanic.

Via Automotive News (înreg.)

Comentarii (3)

  • Chuck Norris
    NUUUUUUUUUU, daca si aston martin face electrice...s-a dus naibii lumea supercarurilor adevarate!
    7 11
  • Scorpionul_negru
    @Chuck Norris
    Dar tu crezi ca petrolul este nelimitat ? De unde atata ? Gata ! Usor usor trecem la electrice ca ,, se fini '' cu aurul negru !
    4 2
  • Chuck, va trebui să te obișnuiești cu ideea. Tot mai multe mașini vor fi electrice. Chiar și cei mai conservatori vor trebui să se adapteze trendului și legislației.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru