Aston Martin și Red Bull Racing pregătesc o mașină pentru cursa de la Le Mans: prototipul derivat din Valkyrie va fi gata în cel mult 2 ani

de Paul Cosma
Luni, 13.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin și echipa Red Bull Racing din Formula 1 pregătesc un nou proiect comun. Cei doi parteneri vor să participe cu un prototip derivat din hypercarul Valkyrie în cursa de 24 de ore de la Le Mans. Noua mașină, cu nume de proiect “Son of Valkyrie”, va fi gata în cel mult doi ani.

Parteneriatul dintre Aston Martin și echipa de Formula 1 Red Bull Racing nu se va opri la hypercar-ul Valkyrie și va continua cu cel puțin 3 proiecte noi în următoarea perioadă. Anunțul a fost făcut recent de Christian Horner, șeful Red Bull Racing.

Șeful echipei de Formula 1 a dezvăluit că alte câteva proiecte se află pe lista celor de la Aston Martin și Red Bull, cu toate că nici Valkyrie (foto) nu a ajuns încă pe drumurile publice.

Unul dintre proiecte este legat de participarea la Le Mans cu un prototip inspirat din modelul Valkyrie. Proiectul “Son of Valkyrie” țintește lansarea unei mașini de curse cu care Aston Martin și Red Bull să atace victoria la Le Mans în 2020.

“Deocamdată ezit să confirm că vom concura la Le Mans până nu vom vedea confirmarea regulilor de concurs, dar suntem foarte interesați de acest aspect. Prototipul ‘Son of Valkyrie’ va fi lansat la momentul potrivit, așa că nu văd ceva mai bun decât o participare la Le Mans,” a declarat șeful Aston Martin.

La fel ca în cazul Valkyrie, de dezvoltarea noului proiect se va ocupa o echipă condusă de celebrul designer Adrian Newey din Formula 1.

Via Autocar

Comentarii (1)

  • SIMPLE MINDS
    Eeeehh......asta-i subiect sensibil pentru Aston fiindca ultima prezenta la clasa P1 in Pays de la Loire a fost suficient de discreta incat sa nu mai fie amintita.N-as asociao totusi cu trasnaia japoneza Nismo LMP1 dar singurul aspect de retinut a fost ca s-au prezentat cu prototipuri in culorile Gulf.P.S.: Mister Newey ,asteptam si noi timpul pe Ring pentru Valkyrie in eventualitatea in care poate fi facut public ''RECORDUL''!
    15 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru