ATA Racing Show: Piloții din Campionatul Național de Raliuri se reunesc pe 6 și 7 noiembrie pentru o cursă specială pe autodromul Titi Aur

de Dragoș Băltățeanu
Marti, 03.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pe 6 și 7 noiembrie se desfășoară la Academia Titi Aur o cursă specială la care vor participa piloți din Campionatul Național de Raliuri și Campionatul de Viteză în Coastă. Este cursa care marchează finalul de sezon și promite să aducă spectacol.

După principiul mult mai mai faimoasei Race of Champions, în țara noastră s-a organizat pentru o vreme o variantă mai modestă găzduită de circuitul de Rally Cross din Sibiu. Cursa de aici a dispărut la un moment dat, iar acum tradiția este preluată de București. ATA Racing Show, o cursă auto ce va fi organizată de autodromul Titi Aur va pune punct sezoanelor din Campionatul Național de Raliuri și Viteză în Coastă, campionii și piloții din aceste campionate urmând a se înfrunta față în față.

ATA Racing Show este primul eveniment din România care va avea la start atât mașini echipate pentru asfalt, care vor concura doar pe pista cu această suprafața, cât și mașini care vor face spectacol pe un traseu mixt, de asfalt și macadam. 

Competiția se va desfășura pe 6 și 7 noiembrie, la Academia Titi Aur (DN 1A, șos. București-Târgoviște 205, comuna Crevedia), pe cel mai complex autodrom din România, care a fost inaugurat în acest an. Academia Titi Aur are o suprafață de peste 12.5 hectare, pe care se aflun circuit de asfalt, unul de macadam cu dousritori spectaculoase i ase platouri cu diferite suprafee destinate colii de Conducere Defensivă și Pilotaj Sportiv Academia Titi Aur. Toate acestea vor fi folosite pentru amenajarea celor doutrasee tip circuit, unul de asfalt i altul mixt, asfalt i macadam, pe care se vor întrece în paralel câte doumaini.

Sportivii care vor concura pe asfalt vor avea de parcurs o turde 2,8 km, iar cei care vor opta pentru traseul mixt vor merge 3 km. 

Simone Tempestini, Campionul Național la Raliuri, vine la ATA Racing Show.

Urmareste Automarket
Pe lista de participanți s-au înscris deja peste 50 de piloți din ambele campionate naționale.
Nu lipsesc nume sonore ca Simone Tempestini, Marco Tempestini, Gergo Szabo, Bogdan Marișca, Edwin Keleti, Dan Gârtofan, Adrian Răspopa, Alexandru Filip, Daniel Ungur, Sebastian Barbu sau George Grigorescu. Lista completă de înscrieri poate fi găsită AICI.

Spectatorii vor avea accesul liber în ziua de vineri, 6 noiembrie, atunci când se vor desfășura antrenamentele libere. Sâmbătă, 7 noiembrie, intrarea va costa 10 lei, iar biletul va fi valabil și pentru o serie de tombole unde participanții pot câștiga premii interesante printre care cursuri Defensive Driving la Academia Titi Aur, experiențe inedite în simulatoarele concepute de acesta, cărți de conducere defensivă sau postul de copilot în timpul evenimentului. 

Spectatorii vor avea la dispoziție mai multe zone amenajate special, capacitatea fiind de 5.000 spectatori.

Program ATA Racing Show

Vineri, 06 noiembrie

07:00 - 10:00: Recunoașteri libere 

10:00 - 18:00: Antrenamente cronometrate cu mașina de curse 

Sambata, 07 noiembrie

08:00 - 10:00: Prima manșă de calificări

10:00 - 12:00: A doua manșă de calificări

12:00 - 14:00: A treia manșă de calificări

14:00 - 14:30: Pauza, clasamente, grila pentru semifinale

14:30 - 16:30: Semifinale

16:30 - 17:30: Finalele mici

17:30 - 18:30: Finalele mari

18:30 - 19:00: Validare rezultate, contestații

19:00 - 20:00: Festivitatea de premiere

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru