ATA Racing Show: Se anunţă un spectacol de zile mari pe autodromul Titi Aur: "Maşinile 4x4, favorite la victorie"

de Daniel Popescu
Joi, 05.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cei mai importanţi piloţi de raliuri anticipează un spectacol fermecător în ATA Racing Show, cursă care marchează finalul de sezon în motorsportul românesc şi care se va desfăşura vineri şi sâmbătă pe Autodromul Titi Aur.

Obiectivul nostru este să facem spectacol şi să ne simţim bine!

Gergo Szabo
Vicecampion CNR
Fanii sporturilor cu motor din România sunt invitaţi la sfârşitul acestei săptămâni la un spectacol de gală pe autodromul Titi Aur, care găzduieşte ATA Racing Show, o cursă demonstrativă la care vor participa cei mai buni piloţi din Campionatul Naţional de raliuri (CNR) şi Campionatul Naţional de Viteză în Coastă (CNVC).

Evenimentul simbolizează finalul sezonului în motorsportul românesc, iar Gergo Szabo, vicecampion national în CNR, anticipează că fanii vor gusta din plin evenimentele de pe circuit.

"Obiectivul nostru este să facem spectacol, să fim împreună cu echipa şi să ne simţim bine! Cu siguranţă profesionalismul lui Titi îşi va spune cuvântul în ceea ce priveşte organizarea rally show-ului şi vom avea un eveniment de clasă!", a precizat el.

Format asemănător cu Race of Champions

Principala provocare pentru piloţi va fi adaptarea rapidă la circuit, pe care aproape niciunul dintre concurenţi nu îl cunoaşte. Astfel, vor exista două trasee distincte, unul de asfalt şi unul mixt, de asfalt şi macadam, pe care se vor întrece în paralel câte două maşini, după modelul Race of Champions.

Configuratia autodromului Titi Aur

Contează foarte mult pilotul, dar au şanse la victorie doar cei care au maşini 4x4 performante.

Simone Tempestini
Campion CNR
Totuşi, campionul naţional Simone Tempestini anticipează că maşinile cu tracţiune integrală vor fi favorite la victorie.
"Nu ştiu traseul, nu am idee cum este în realitate, dar bănuiesc şi îmi imaginez în mare cum va fi, probabil genul de circuit lent şi de lăţime medie. Contează foarte mult pilotul, dar au şanse la victorie doar cei care au maşini 4x4 performante", a explicat pilotul echipei Napoca Rally Academy.

De altfel, apariţia macadamului în program are potenţialul de a spori semnificativ spectacolul, element remarcat şi de Edwin Keleti, ocupantul locul trei în clasamentul general al CNR. "Este o idee excelentă, chiar dacă nu este o noutate. Se aseamănă cu traseele de rallycross şi acest aspect va adăuga farmec spectacolului sportiv", a precizat el.

Prin urmare, piloţii îi invită pe fani la autodromul Titi Aur pentru a avea parte de o experienţă inedită pe parcursul celor două zile de concurs. "Pentru cei care au posibilitatea să vină, să fiţi prezenţi, pentru că va fi un spectacol inedit!", a adăugat Tempestini.

Autodromul Titi Aur este amplasat în comuna Crevedia, pe Şoseaua Bucureşti-Târgovişte 205 (DN1A). Spectatorii au acces gratuit vineri, iar sâmbătă biletul de intrare va costa 10 lei. 

Program ATA Racing Show

Vineri, 6 noiembrie

07:00 - 10:00: Recunoașteri libere 
10:00 - 18:00: Antrenamente cronometrate cu mașina de curse 

Sambata, 7 noiembrie

08:00 - 10:00: Prima manșă de calificări
10:00 - 12:00: A doua manșă de calificări
12:00 - 14:00: A treia manșă de calificări
14:00 - 14:30: Pauza, clasamente, grila pentru semifinale
14:30 - 16:30: Semifinale
16:30 - 17:30: Finalele mici
17:30 - 18:30: Finalele mari
18:30 - 19:00: Validare rezultate, contestații
19:00 - 20:00: Festivitatea de premiere

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru