Feedback

Atac pe piața mașinilor electrice: Shell a cumpărat una dintre cele mai mari rețele de stații de încărcare din Europa

Publicat Luni, 16.10.2017
de Petre Barac, Foto: Dreamstime
Comenteaza 7
Atac pe piața mașinilor electrice: Shell a cumpărat una dintre cele mai mari rețele de stații de încărcare din Europa - Poza 1
Compania petrolieră Shell a cumpărat NewMotion, o firmă olandeză care deține una dintre cele mai mari stații de încărcare a mașinilor electrice din Europa.

Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lipsa infrastructurii, autonomia scăzută și prețurile ridicate sunt principalele piedici în calea clienților care doresc să-și cumpere o mașină electrică. În timp ce tranziția la aceste mașini este încă lentă, producătorii auto speră la o creștere a cererii în următorii ani odată cu noile legislații din domeniu și interzicerea mașinilor convenționale.

Shell este unul dintre primele grupuri petroliere care face o mutare importantă pe această piață a mașinilor electrice. Compania a anunțat achiziția NewMotion, o firmă olandeză care deține în total circa 80.000 de stații de încărcare.

“Electrificarea este una din temele majore ale tranziției energetice. Din moment ce noi ne ocupăm de furnizarea combustibilului, era evident că vom începe și cu mașinile electrice, iar această tehnologie accelerează”, a explicat Matthew Tipper, unul dintre vicepreședinții Shell.

Între timp, Shell a început să înființeze stații de încărcare electrice în multe dintre cele 45.000 de benzinării ale sale.

Via Financial Times  

 


Comentarii (7)

 • Si la noi OMV-ul face cam acelasi lucru, in statiile lor pun incarcatoare rapide.
  3 0
 • In Slovenia, unde e plin de Tesla, exista la statiile Petrol de pe autostrazi incarcatoare speciale pentru ele.
  3 0
 • Alex: Se poate face un Tiguan 2009 4x4 sa fie 4x2? Raspunde
 • ACE - Craiova
  Cand va reveni in Romania compania ?!
  Chiar si cu statii de incarcare electrice - tot ne-am dori JUCATORI MONDIALI IMPORTANTI PE PIATA din tara noastra: BP, CHEVRON, SHELL etc...
  5 1
 • cand v-am spus ca decizia la nivel global, de marile banci si fomnduri de investitii a fost luata - pentru electrificarea traficului auto si in sistem cu panourile solare de pe imobile !
  5 1
 • dragnea ftw
  mda...ca de obicei shell sunt cei mai smecheri avansati. cel mai bun ulei, cel mai bun combustibil, acum si cel mai bun curent,
  2 0
 • Shell a fost in romania dar s-a retras prin anii '90-00 cand au vandut benzinariile catre Mol.
  4 0
 • CRISTIAN
  pe motto-ul: "la vremuri noi - tot noi", ca doar e de actualitate...
  1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru