Au început livrările ediției limitate BMW THE 8 X JEFF KOONS. Trei exemplare vor ajunge în România

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 04.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primele șase automobile din ediția limitată BMW THE 8 X JEFF KOONS, bazată pe modelul M850i Gran Coupe, au fost livrate în cadrul unui eveniment special, care a avut loc la BMW Welt din Munchen.

Constructorul bavarez de automobile și artistul american Jeff Koons au colaborat pentru prima dată în urmă cu 12 ani, la un Art Car. Exemplarul M3 GT2 în cauză a participat la celebra cursă de 24 de ore de la Le Mans.

Acum, BMW și Koons și-au unit din nou forțele, de această dată pentru o ediție limitată bazată pe modelul M850i xDrive Gran Coupe. Botezată THE 8 X JEFF KOONS, aceasta a fost prezentată la începutul acestui an și va fi produsă în doar 99 de exemplare.

Acum, șase automobile din această ediție limitată au fost predate clienților din Germania, în cadrul unui eveniment special care a avut loc la BWM Welt din Munchen.

Trei dintre cele 99 de exemplare urmează să ajungă și în România. Îți reamintim că prețul unui THE 8 X JEFF KOONS este de 350.000 de euro.

Fiecare exemplar este pregătit manual la fabrica BMW din Leipzig. Sunt necesare 200 de ore de muncă numai pentru vopsirea manuală a modelului care combină 11 culori diferite pentru exterior.

Tocmai de aceea pot fi pictate doar 2 exemplare în fiecare săpămână.

via BMW

Comentarii (1)

  • 200 ore pt vopsit si 200 mii euro in plus. Merita :)) resurse risipite aiurea, si ca timp din partea bmw, si ca bani din partea potentialilor clienti. La 350 mii te uiti deja la ceva mult mai exclusivist, gen RR, Bentley, Ferrari.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru