Audi a lansat noul A8 L Security: versiunea blindată a limuzinei germane rezistă la gloanțe și explozii

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 13.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi A8 L Security este versiunea blindată a vârfului de gamă din portofoliul producătorului german. Modelul a fost blindat conform certificării VR9 și poate rezista unor atacuri cu muniție de calibru 7.62 de 51 de milimetri.

Divizia Audi din Rusia a publicat primele imagini și detalii referitoare la noul A8 L Security. Limuzina blindată dezvoltată de constructorul german poate fi deja comandată și dispune de o mulțime de modificări gândite pentru a-i proteja de gloanțe și explozii pe cei aflați la interior.

Noul A8 L Security a fost blindat conform certificării VR9, ceea ce înseamnă că modelul german poate rezista atacurilor cu muniție de calibru 7.62 de 51 de milimetri. Mai mult decât atât, reprezentanții Audi spun că zonele vitrate au fost certificate VR10, iar caroseria poate proteja pasagerii chiar și în cazul unui atac cu o grenadă HG85.

În cazul în care ușile rămân blocate, A8 L Security dispune de un sistem special pentru detonarea balamalelor, astfel încât pasagerii să nu rămână blocați. În același timp, mașina a fost echipată cu un sistem central pentru stingerea incendiilor, dar și cu un sistem special de climatizare.

Pentru transformarea unui Audi A8 L civil într-un vehicul blindat, reprezentanții companiei au nevoie de 400 de ore suplimentare.

În urma modificărilor aduse, masa totală a modelului german se apropie de 3.9 tone.

În aceste condiții, sub capota lui A8 L Security se află motorul pe benzină V8 de 4.0 litri cu 571 de cai putere și 800 Nm, aceeași unitate disponibilă în prezent pe S8. Resursele sunt gestionate de o transmisie automată cu opt trepte și de un sistem de tracțiune integrală. Accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 6.3 secunde (3.8 secunde în cazul lui Audi S8), în timp ce viteza de top a fost limitată la 210 km/h.

Via | Audi | QuattroDaily

Comentarii (1)

  • “muniție de calibru 7.62 de 51 de milimetri“...???!!!... dacă nu ne pricepem măcar ne putem documenta...uite aici... https://en.wikipedia.org/wiki/7.62%C3%9751mm_NATO
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru