Audi a prezentat noile S3 Sportback și S3 Sedan: motor de 2.0 litri cu 310 CP și 400 Nm

de Cornel Șocariciu
Marti, 11.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a publicat primele fotografii și informații referitoare la noil S3 Sportback și S3 Sedan. Ambele modele vor fi echipate cu motorul pe benzină de 2.0 litri capabil să ofere 310 CP. Resursele vor fi gestionate de o transmisie automată și de un sistem de tracțiune integrală.

În primăvara acestui an, Audi a prezentat noile A3 Sportback și A3 Sedan. Modelele de clasă compactă dezvoltate de producătorul din Ingolstadt propun schimbări de design, modificări importante la interior și motorizări diesel și benzină. Motorizarea pe benzină propusă de nemți dezvolta 150 CP, în timp ce gama diesel includea atât o variantă de 116 CP, cât și o versiune cu 150 CP.

Acum, Audi a publicat primele imagini și detalii referitoare la noil S3 Sportback și S3 Sedan. Ambele modele de clasă compactă vor fi echipate cu un motor pe benzină de 2.0 litri care dezvoltă 310 cai putere și 400 Nm. Resursele unității sunt gestionate de o transmisie automată cu șapte trepte și de un sistem de tracțiune integrală quattro.

În aceste condiții, accelerația de la 0 la 100 km/h se desfășoară în 4.8 secunde, iar viteza de top este limitată electronic la 250 km/h.

Standard, noile S3 Sportback și S3 Sedan vor fi echipate cu o suspensie sport. Garda la sol va fi mai mică cu 15 mm comparativ cu cea a restul versiunilor, iar opțional, Audi oferă și o suspensie cu amortizoare adaptive (denumită S Sport).

Grila frontală, prizele de aer și carcasele oglinzilor laterale vor fi vopsite complet în negru.

Totodată, designerii au pregătit un difuzor spate nou, patru terminații pentru sistemul de evacuare și jante de 18 inch (opțional, clienții vor putea alege unele de 19 inch).

Pentru interior, designerii Audi au pregătit accesorii din aluminiu sau fibră de carbon, scaune sport noi, un volan sport și un instrumentar digital de bord disponibil în versiuni de 10.25 sau 12.3 inch.

În momentul lansării, noile S3 Sportback și S3 Sedan vor fi disponibile în versiunea Edition One. Toate aceste exemplare vor fi oferite în nuanțele Python Yellow (pentru S3 Sportback) și Tango Red (pentru S3 Sedan).

Listele de pre-comenzi vor fi deschise în cursul lunii august, în timp ce livrările vor demara în luna octombrie. Pe piața din Germania, noul S3 Sportback va avea un preț de pornire de 46.300 euro, în timp ce varianta S3 Sedan va porni de la 47.180 de euro.

Comentarii (2)

  • @AM, schimbati fontul, atat o parte din textul postarii cat si comentariile au un font greu de citit. Puneti un bold ceva, macar.
    18 1
  • Interesant, acelasi motor ca gen trecut (99%). Inseamna ca si Golf 8R o sa fie la fel. No regrets
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru