Audi A3 clubsport quattro concept: 525 CP pentru berlina compactă

de Sebastian Toma
Joi, 15.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi vine la Worthersee cu un concept bazat pe S3 Sedan. Exponatul se numeşte A3 clubsport quattro şi are un motor TFSI de 525 CP.

Audi A3 clubsport quattro concept este surpriza mărcii germane pentru întrunirea anuală a fanilor Audi şi Volkswagen derulată la Worthersee. Modelul este bazat pe S3 Sedan şi prezintă un motor 2.5 TFSI care îi asigură 525 CP. Datorită motorizării puternice, modelul asigură un raport putere/greutate de 2.9 kilograme pe cal putere. Cuplul maxim al unităţii TFSI premiate de patru ori la rând cu ”International Engine of the Year” la categoria sa este de 600 Nm pentru acest concept, livrat între 2.300 şi 6.000 rpm. Datorită acestor specificaţii, accelerarea de la 0 la 100 km/h este realizată în 3.6 secunde, iar viteza maximă este de 310 km/h.

Audi TT ultra quattro concept, surpriza nemţilor pentru Worthersee 2013

Conceptul A3 clubsport quattro are o transmisie S-Tronic cu şapte trepte cu un design compact şi prezintă padele pe volan pentru schimbarea treptelor de viteză. Transmisia împarte puterea între cele patru roţi cu ajutorul sistemului de tracţiune integrală quattro, iar unitatea cu două ambreiaje are şi o funcţie launch control, pentru a profita la maximum de capacităţile dinamice ale propulsorului. Motorizarea a fost modificată serios de inginerii Audi, având o ordine de aprindere specifică (1-2-4-5-3), care îi conferă un ritm aparte în timpul funcţionării, alături de o admisie şi o evacuare care au fost regândite pentru a stoarce fiecare strop de putere disponibil din carburantul care îi este furnizat.

Propulsorul este ascuns de ochii publicului cu o capotă din CFRP, material utilizat pentru rezistenţa ridicată şi masa redusă.

Audi a creat un A1 de 500 CP pentru festivalul Worthersee 2011

Conceptul are un eleron spate activ, care se ridică automat la frânarea la viteze mari. La 250 km/h, acest eleron reduce distanţa de frânare cu aproximativ 12 metri, datorită apăsării aerodinamice suplimentare aduse punţii spate, care poate primi un nivel superior de forţă de frânare.

Urmareste Automarket
Pe lângă conceptul A3 clubsport, Audi mai aduce un concept şi 10 modele de producţie, expuse pe un spaţiu de 2.000 de metri pătraţi. Al doilea concept al mărcii din Ingolstadt prezent la Worthersee este conceptul Audi TT quattro sport, iar modelele de serie expuse alături de cele două concepte sunt A1 Sportback, S1, A3, S3 Cabriolet, RS4 Avant, RS5 Coupe, RS6 Avant, A6 2.0 TDI quattro, RSQ3, TT,TTS Coupe, SQ5 TDI şi R8 V10 Spyder.

Via Audi

Comentarii (6)

  • Arata grotesc sau doar mi se pare mie ? Sau poate mi se pare. Oricumn sper ca fiabilitatea ei sa reflecte un timp indelungat de functionare, fiindca cu un asa motor nu prea ar avea sanse.
    6 39
  • @Marian.Nedelcu
    Stimabile domn, fiindca dupa cum observ ai o varsta. Acest model Audi, este inca la stadiul de concept, deci nu cred ca e cazul sa vorbim despre fiabilitate acum.

    on topic : Masina arata impecabil, insa mi-e greu sa cred ca va pastra multe din liniile conceptului, gen noua grila.
    12 0
  • @Marian.Nedelcu
    Pastilele... iar ai uitat?
    17 2
  • Andrei
    Cum poti spune ca aceasta masina arata grotesc,daca asta e design grotesc,tu esti incuiat rau la minte ori iti place sa comentezi asa aiurea,din cate am vazut peste tot unde scrii ceva,nimic nu iti e pe plac,probabil conduci o LADA 4x4,ala e design...ce porcaria asta...
    6 0
  • si voi cum
    Nu-l cheama Marian.Nedelcu, il cheama Robert, adica fost Robert_444 pe siteul basarabean.

    Mai Robert de la service, nu te baga nimeni in seama pe site-ul de peste Prut si te-ai gandit sa ne tii iar la curent aici ? Pai ''pathetic'' cum spui tu.

    ps: tu nu cumva esti tipul cu masina albastra de pe forum ''senat style'' ?
    10 0
  • Suleyman
    Gigelu ala ce poarta camasa ca in Hawai... mai grotesc cred ca arata Punto tau si de 10 ori mai slab la fiabilitate decat acest Audi.
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru