Audi anunță noutăți majore în gamă: Q3 Sportback și alte 6 SUV-uri vor fi lansate în 2019, A8 ar putea avea versiune electrică, iar TT și R8 vor fi eliminate

de Daniel Popescu
Vineri, 24.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi va lansa în acest an Q3 Sportback, două versiuni sportive pentru Q8 și alte patru SUV-uri, în timp ce A8 ar putea avea versiune electrică, iar TT și R8 vor fi eliminate din gamă și înlocuite cu modele electrice.

Audi a găzduit în această săptămână Adunarea Generală Anuală, în care Bram Schot, președintele Consiliului de Administrație, a susținut un amplu discurs în care a anunțat o serie de detalii importante cu privire la gama de modele.

Astfel, Audi a confirmat că va lansa 7 SUV-uri noi pe parcursul anului 2019 și a nominalizat deja trei dintre acestea: Q3 Sportback, care va deveni astfel primul SUV Audi cu versiune Sportback, și două versiuni sportive pentru vârful de gamă Q8.

De asemenea, viitoarea generație a limuzinei A8 ar putea primi inclusiv o versiune electrică, însă o decizie finală nu a fost luată încă.

"Viitoarea generație a lui Audi A8 ar putea fi electrică. Nu s-a luat încă o decizie, dar îmi pot imagina un astfel de model. Ne gândim să revoluționăm clasa de top cu un concept complet nou pentru A8", a declarat Schot.

În plus, familia de modele A8 va fi extinsă cu un model derivat "luxos și prestigios", potrivit constructorului german.

De asemenea, Audi a confirmat o informație care circulă de mai mult timp în presă internațională: modelele TT și R8 vor fi eliminate din gamă, cu mențiunea că TT va fi înlocuit cu un model electric.

"În câțiva ani, vom înlocui TT cu un nou model emoționant în aceeași gamă de preț: un model electric.

Avem nevoie de un succesor cu motor cu combustie internă pentru R8? Se potrivește acesta viziunii noastre? Discuțiile ne vor oferi un răspuns la această întrebare", a mai precizat Schot.

Nu în ultimul rând, Audi afirmă că va lansa 20 de modele electrice până în anul 2025, dintre care primele trei vor fi dezvoltate pe platforma MEB a Grupului Volkswagen, în timp ce restul vor fi dezvoltate pe platforma PPE împreună cu Porsche.

În fine, Audi a anunțat că va începe să vândă mașini online începând din luna iunie, iar primul model comercializat în acest mod va fi o versiune specială de adio pentru TT, care va purta numele Audi TT Quantum Gray Edition.

Via Audi

Comentarii (2)

  • lumea e nebuna cu SUV urile
    7 2
  • Edikkk
    Băăă Audi ce anunţ este ăsta A8 ar putea fi în versiune electrică ????

    Aşa şi bunica ar putea alerga mai repede decât Ferrari...

    Faci un eveniment PR în care anunţi vise.... Şi că "ar putea"


    Vai de capul meu măi VAG.
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru