Audi anunță până la 20 de modele noi în 2020: Audi Q2 facelift și noul Q5 Sportback, pe lista premierelor pregătite

de Cornel Șocariciu
Joi, 19.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi Q2 facelift și Q5 Sportback se află pe lista premierelor constructorului german din acest an. Conform oficialilor din Ingolstadt, în 2020 vor fi lansate patru versiuni plug-in hybrid și până la 20 de modele noi.

Audi a publicat astăzi rezultatele financiare obținute anul trecut. În cadrul conferinței de presă, producătorul german a anunțat și câteva premiere pregătite pentru 2020.

Conform oficialilor din Ingolstadt, anul acesta vom face cunoștință cu "până la 20 de modele noi", iar pe listă se află proaspătul A3 Sportback (model introdus pe piața din România în urmă cu câteva zile), dar și SUV-urile Q2 facelift și Q5 Sportback.

Conform primelor rapoarte apărute în urmă cu puțin timp, Audi Q2 facelift va avea spoilere modificate, o versiunea de bază cu faruri cu LED, praguri laterale noi, prize de aer îmbunătățite și o paletă de culori mai bogată. Pentru interior, nemții vor pregăti un ecran central mai mare, un sistem de infotainment îmbunătățit și o versiune nouă a instrumentarului digital de bord. Gama de motorizări va include și unități echipate cu sistemul mild-hybrid la 48V.

Unul dintre prototipurile de teste ale viitorului Audi Q2 facelift a fost surprins la începutul anului în timpul unor sesiuni desfășurate în zona de nord a Europei.

Începând cu anul acesta, BMW X4 și Mecedes-Benz GLC Coupe vor avea un nou rival direct: Audi Q5 Sportback, model care va avea la bază viitorul Q5 facelift.

Conform primelor informații, actuala generație Audi Q5 (foto) ar urma să primească o serie de îmbunătățiri estetice, însă multe noutăți pregătite pentru varianta facelift vor fi descoperite la interior. SUV-ul ar urma să preia echipamentele disponibile în prezent pe Q7 facelift și Q8. Clienții se vor bucura de un ecran central tactil de dimensiuni generoase, comenzile sistemului de climatizare vor putea fi operate tot prin intermediul unui display sensibil la atingeri, iar instrumentarul digital de bord va fi disponibil într-o variantă modificată. În același timp, Q5 facelift va fi echipat și cu un pachet mult mai consistent de sisteme de siguranță și asistare.

De asemenea, în ultimul an, în portofoliul producătorului german au apărut o mulțime de versiuni plug-in hybrid, iar conform oficialilor germani, în 2020 vor fi lansate patru noi variante PHEV ale modelelor din gamă.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru