Audi anunță schimbarea la față: viitoarele modele vor avea un design „mai prietenos”

de Tiberiu Safta
Luni, 13.02.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit șefului de design Audi, Marc Lichte, constructorul german se pregătește să introducă un nou limbaj de design. Astfel, viitoarele modele ale mărcii cu 4 inele vor avea un design „mai prietenos” față de modelele actuale.

În ultimii ani, modelele de serie Audi au adoptat un limbaj de design caracterizat prin linii ascuțite pe toată suprafața caroseriei. De aici rezultă un aspect foarte agresiv al modelelor mărcii din Ingolstadt. Însă, acest limbaj de design cu care ne-a obișnuit Audi urmează să fie înlocuit cu unul nou, mai puțin dramatic.

Anunțul a fost făcut de către Marc Lichte, șeful de design al mărcii, pentru publicația Top Gear. În esență, el a precizat că viitoarele modele de serie ale mărcii vor adopta un design “mai fluid, mai prietenos și mai puțin agresiv”. De altfel, noul concept Audi Activesphere, prezentat mai devreme în acest an, ne oferă o primă impresie a design-ului mai fluid și mai neted față de cel văzut în prezent.

Unele modele, precum viitoarea generație Audi A8, vor adopta un design văzut la recentele concepte din seria Sphere. De altfel, următorul A8, programat să apară în 2024, va prelua o mare parte din aspectul conceptului Grandsphere.

Inclusiv procesul de proiectare al viitoarelor modele va fi diferit.

Audi va crea, mai întâi, interiorul unui model, înainte ca acesta să deseneze caroseria. Cu alte cuvinte, noul proces va fi unul inversat față de cel din prezent.

Interesant este că această schimbare de abordare vine chiar în contextul războiului din Ucraina. „Un motiv este faptul că avem un război nu foarte departe de aici, care are un impact asupra tuturor”, a declarat Lichte. „Sincer, mie nu-mi place acest stil agresiv. Există atâtea oportunități. Tocmai de aceea, designerii nu se mai concentrează, în general, asupra acestui design agresiv. Asta este interpretarea mea”, a mai adăugat germanul.

Alături de acestea, șeful de design al mărcii mai precizează că tranziția către platforme dedicate mașinilor electrice îi oferă echipei sale mai multă libertate de creație. Asta pentru că designerii nu vor fi nevoiți să ia în considerare motorul și unele componente ale trenului de rulare în design-ul final.

Audi va lansa ultimul său model nou cu motoare termice în 2025.

Din anul următor, marca din Ingolstadt va lansa doar modele electrice, iar ultimele mașini cu motoare clasice vor fi scoase din producție până în 2033.

via Top Gear

Comentarii (6)

  • Andrei
    Nu de sarac nu mi-am luat Audi, ci doar fiindca astea din prezent sunt dusmanoase la design. Le astept pe alea prietenoase, atunci sa ma vezi.
    11 8
  • Mircea Badea
    asta din poza e dragut, dar sa nu intre in orase evident.
    a2 nu e "agresiv".

    oricum, de multi ani constructorii le fac urate si cica sunt "agresive"...da, agreseaza estetic...se potrivesc doar la pantaloni mulati si rupti, de stana..
    0 3
  • In loc de suport schiuri, rușii își pot monta un lansator de rachete ;)
    3 2
  • @iindescarcerabil
    cred ca ai tras prea multe masline pe nas la stana...ai ramas in trecut, lumea evolueaza..ti-a crescut lana pe spate fugind de lumina stiintei...
    2 3
  • @inexorabil
    https://www.youtube.com/watch?v=zcgmRNiUND4
    1 3
  • @inexorabil
    ce ai face daca ai fi miliardar?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru