Audi e-tron GTR ar putea înlocui în gamă actualul R8: viitorul model electric va avea aproximativ 670 CP și autonomie de peste 480 de kilometri

de Cornel Șocariciu
Luni, 22.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi R8 nu va primi o generație nouă, dar surse apropiate companiei spun că sportivul din gama nemților va fi înlocuit cu un supercar electric capabil să ofere aproximativ 670 CP. Noul model ar urma să fie "botezat" e-tron GTR, iar acumulatorii de tip solid-state promit o autonomie de peste 480 de kilometri.

Conducerea Audi încă nu a luat o decizie cu privire la viitorul sportivelor din gamă, însă există oficiali care își doresc ca R8 (foto) și toate modelele din gama RS să primească generații noi.

Conform unor surse apropiate companiei, Audi R8 nu va primi o generație nouă, locul sportivului urmând să fie luat de un vehicul complet electric. Zvonurile spun că acesta va purta numele de e-tron GTR și va fi lansat în 2022.

Aceleași voci anunță că viitorul e-tron GTR va miza pe o versiune modificată a platformei lui Porsche Taycan și va integra trei motoare electrice. În total, sistemul electric va dezvolta aproximativ 670 de cai putere, iar accelerația de la 0 la 100 km/ se va desfășura în mai puțin de 3 secunde.

Mai mult decât atât, zvonurile anunță un pachet de acumulatori de tip solid-state cu o capacitate de 95 kWh. În acest context, bateriile vor oferi o autonomie de peste 480 de kilometri. Totodată, sportivul pregătit de nemți va integra și un sistem de încărcare wireless.

Via | Car

Comentarii (2)

  • sapphire
    chiar nu mai exista alte nume de masini decat GTR ? de ce ai vrea sa pui nume GTR la o masina electrica ?
    2 0
  • No Name
    sunt minciuni si nimic nu-i adevarat in primul rand cei de la audi nu are cum sa inlocuiasca actualul Audi R8 coupe cu sedanul electric mare bazat pe porsche taycan si acesta se asemana unpic cu standardul audi a7 limuzina modelul sa speram ca acesta nu va fi succesorul actualului audi r8 coupe in forma de sedan cu forma Audi a7 2018 limuzina mai bine nu ca ar fi urat cu spume si nu va avea nici de cum succes pe piata pacat daca ar fi asa ar ruina vanzarile iubitului coupe iubit de Europeni Audi R8 coupe asta nu imi place ma intristeaza :-( sa speram ca nimic nu-i adevarat :-( ba parca am inteles de la audi anul trecut ca Versiunea de Fabricatie a Conceptului sportiv Coupe Audi PB18 E-tron va anticipa urmatoarea generatie Audi R8 coupe a treia ce sa razagandit nu-i mai da nici-o sansa macar sa supravetuiasca coupe-ului electric urmator Audi R8 E-tron coupe al treia generatie pacat daca ar fi asa R.I.P :'( !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru