Audi introduce o baterie nouă pe versiunile PHEV ale mai multor modele: autonomie mai mare cu până la 20 de kilometri

de Paul Cosma, Foto: Audi
Marti, 23.02.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a anunțat o îmbunătățire pentru versiunile cu încărcare la priză ale modelelor Q5, Q5 Sportback, A6, A6 Avant și A7 Sportback. Acestea primesc o baterie cu capacitate mai mare și, prin urmare, autonomia pur electrică va crește cu până la 20 de kilometri.

Audi a pregătit o baterie nouă pentru versiunile PHEV ale mai multor modele din gamă. Constructorul german spune că bateria își păstrează dimensiunile, însă capacitatea a fost mărită de la 14.1 kWh la 17.9 kWh. 

Update-ul se aplică modelelor Q5, Q5 Sportback, A6, A6 Avant și A7 Sportback. Autonomia maximă în regim electric va crește până la 73 de kilometri conform WLTP, această valoare fiind anunțată pentru A6 în varianta 50 TFSI e, cu 300 de cai putere și 450 Nm. 

Audi subliniază că versiunile PHEV ale modelelor menționate pot fi încărcate la 7.4 kW în aproximativ 2 ore și jumătate. 

În plus, constructorul a introdus și modul de rulare “Charge”, pe lângă EV, Auto și Hold, prin care bateria de 17.9 kWh poate fi încărcată în mers cu ajutorul motorului termic. 

Via Audi

Comentarii (5)

  • Edikkk
    Audi nu este marca preferată, dar bravo AUDI bravo VAG !
    8 8
  • Astept primul phev cu generator diesel
    11 7
  • ACE - Craiova
    Deci s-a realizat o crestere neta a capacitatii bateriei de 27%, in acelasi volum fizic ocupat de aceasta in cadrul masinii - chiar NU este rau deloc....

    Bravos AUDI!

    Asteptam insa, ca in intregul Grup VW, sa apara cat mai curand si variante de masini PHEV care sa atinga/depaseasca stacheta ridicata (privind autonomia pur electrica de 100 km WLTP), de grupul MERCEDES BENZ, cu noul C-classe 300e PHEV 2021 (care utilizeaza o baterie de acumulatori avand capacitatea de 25,4 kWh).
    9 3
  • Edikkk
    Bravo dle dci !

    Un Audi care să fie 100% electric în oraş, iar în weekend prima 100km electric apoi diesel este deja foarte bine.

    Nu sună rău deloc. Pentru început (10-15 ani), apoi mai vedeţi.
    3 1
  • in SUA, propietarii de 2.0 tdi au primit 7000 $ de la concernul VW- AUDI, pt falsificarea normei poluare a motorului .
    in RO cand vom primi despagubirea ?
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru