Audi nu se cumințește: germanii cred în continuare în puterea dieselului și pregătesc un nou V8 TDI așteptat să debuteze pe A8

de Bogdan Mirică
Miercuri, 24.02.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi lucrează în prezent la o noua generație a TDI-ul cu opt cilindri de 4.2 litri. Motorul V8 ar urma să debuteze pe noua generație Audi A8.

Chiar dacă Dieselgate a pus la îndoială credibilitatea motoarelor diesel și a Grupului Volkswagen în Europa, Audi nu renunță la planurile sale pentru un nou TDI extrem de puternic. Se pare că inginerii din Ingolstadt lucrează deja la o versiune îmbunătățită a motorului V8 TDI, care ar urma să fie introdusă cu ocazia evenimentului Vienna Motor Symposium, desfășurat la sfârșitul lunii aprilie.

Noul agregat V8 ar urma să îl înlocuiască pe cel actual, care are o capacitate de 4.2 litri și este folosit de majoritatea modelelor mari din gama Audi. Noua unitate V8 TDI va fi folosită pentru prima dată sub capota noii generații Audi A8 și ar urma să livreze peste 400 de cai putere și un cuplu motor de aproape 700 de Nm. În prezent, motorul V8 de 4.2 litri oferă 380 de cai putere.

Mulțumită noilor resurse, viitorul Audi A8 echipat cu motorul V8 TDI va putea accelera de la 0 la 100 de km/h în puțin peste 4 secunde.

Urmareste Automarket
După ce va fi oferit pe A8, propulsorul cu opt cilindri va fi instalat și pe Audi Q7, Porsche Panamera, Bentley Bentayga și chiar Continental GT.

Pe lângă noua unitate V8, inginerii germani lucrează și la un motor V6 bi-turbo de 3.0 litri. Noutatea oferită de acesta ar urma să fie noul turbocompresor electric, testat deja pe conceptul RS5 TDI.

Comentarii (5)

  • Diesel pe Porsche Panamera :D
    Pe 911 cand pun? :)
    21 2
  • Lasa ca are Bentley..cica-i de un "exclusivism" aparte fumul TDI de la Bentley. Flatulatiile proprietarilor si fumul TDI se cer inhalate mai ceva ca o cura de aerosoli marini... Rolls Royce sau Maybach in 2016 nu pot decat sa priveasca siderati grotescul spectacol.
    14 4
  • TDI POWERRRR :))))
    8 5
  • cine isi permite un a8 se uita la consum si taxe? pe de alta parte merge perfect pentru unn carpa-n fund care se vrea smecher la seven hand
    3 0
  • Brembo
    Or luat Cheatboxul de la baiatul ala simpatic de la standul VW?:-)))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru