Audi pleacă din pole position în cursa de 24 de ore de la Le Mans

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 10.06.2011
Audi şi-a asigurat prima linie a grilei de start în cursa de 24 de ore de la Le Mans, în timp ce rivalii de la Peugeot vor pleca de pe locurile trei şi patru.

Cursa de 24 de ore de la Le Mans din acest weekend se anunţă una foarte palpitantă prin prisma rezultatelor foarte strânse din calificări, care au fost adjudecate de echipajul Audi format din Benoit Treluyer, Marcel Fassler şi Andre Lotterer.

Aflat la volanul unui Audi R18, Treluyer a stabilit timpul de referinţă după ce a fost cronometrat cu 3:25.738 cu numai 40 de minute înainte de final şi va fi acompaniat pe prima linie a grilei de start de colegii Timo Bernhard, Romain Dumas şi Mike Rockenfeller, care au fost mai lenti cu numai 61 de sutimi. Cu această ocazie, Audi a obţinut primul pole position în celebra cursă de 24 de ore de la Le Mans după 2006.

Rivalii de la Peugeot au încercat pe final să-l surclaseze pe Treluyer, însă în cele din urmă vor pleca de pe locurile trei şi patru cu echipajele formate din Simon Pagenaud, Sebastien Bourdais şi Pedro Lamy şi, respectiv, Montagny, Sarrazin şi Minassian.

Echipajul Audi format din Capello, Kristensen şi McNish va pleca de pe poziţia a cincea, în timp ce locul şase a fost ocupat de echipajul Peugeot format din foştii piloţi de Formula 1 Marc Gene, Alex Wurz şi Anthony Davidson.

Diferenţa dintre primele şase maşini de pe grila de start este de puţin peste o jumătate de secundă, motiv pentru care cursa se anunţă foarte echilibrată.

Calificările au fost întrerupte timp de 20 de minute după ce Davidson a derapat pe o pată de ulei şi s-a lovit de glisierele de protecţie.

Iată primele 10 echipaje de pe grila de start:

 1.  LMP1   Fassler/Lotterer/Treluyer     Audi R18 TDI                 3m25.738s
 2.  LMP1   Bernhard/Dumas/Rockenfeller   Audi R18 TDI                 3m25.799s
 3.  LMP1   Lamy/Bourdais/Pagenaud        Peugeot 908                  3m26.010s
 4.  LMP1   Montagny/Sarrazin/Minassian   Peugeot 908                  3m26.156s
 5.  LMP1   Capello/Kristensen/McNish     Audi R18 TDI                 3m26.165s
 6.  LMP1   Gene/Wurz/Davidson            Peugeot 908                  3m26.272s
 7.  LMP1   Lapierre/Duval/Panis          ORECA Peugeot 908 Hdi-FAP    3m30.084s
 8.  LMP1   Jani/Prost/Bleekemolen        Rebellion Lola-Toyota        3m32.883s
 9. 
LMP1 Collard/Tinseau/Jousse Pescarolo-Judd 3m33.066s 10. LMP1 Belicchi/Boullion/Smith Rebellion Lola-Toyota 3m34.573s

 

Cursa de 24 de ore de la Le Mans va începe sâmbătă la ora 16:00, ora României, şi va fi transmisă în direct pe Eurosport şi Eurosport 2.

Comentarii (5)

  • Performanta!
    E uimitor ce mult au evoluat v6-le de pe Audi in ultimul timp,au obtinut timpi buni mai ales ca erau mai slab cotati in comparatie cu v8-ul de pe Peugeot.
    Ce m-a uimit insa este design-ul lui R18,semn ca atunci cand nu sunt limitati de strtegii de concern,inginerii si design-erii Audi isi fac treaba cu brio!
    Acum insa,cursa are 24h si daca anul trcut a castigat fiabilitatea in detrimentul performantei, sa vedem ce se va intampla anul asta!
    7 3
  • :D
    Peugeot are deja o mare problema. Ar fi trebuit sa fie mai rapizi in calificari. Este totusi posibil sa fie mai rapizi in cursa, unde fiabilitatea va conta foarte mult. La acest capitol nici Audi nu mai are atu-urile vechiului model, insa nici R15 nu a aratat slabiciuni pana acum. Va fi o cursa absolut interesanta. Deabia astept.
    7 1
  • Surprinzator
    Surprinzator cum Audi a reusit deja sa depaseasca Peugeot la timpul pe tur, eu ma asteptam sa fie in spate cam la peste o secunda. Iar daca avem in vedere precedentul la capitolul fiabilitate, tactica, constanta pornesc ca mari favoriti in cursa.

    Ce vreau insa sa evidentiez este dezastrul Lola Aston Marti, care s-a prezentat PENIBIL dupa ce anul trecut trambitau ca se vor bate pentru primele locuri odata cu introducerea noului regulament. Sa fii cu doua din 3 masini sub LMP2 e jenant. De remarcat treaba foarte buna facuta de BMW care dupa unificarea claselor GT au venit cu o masina foarte competitiva.
    2 0
  • Le Mans
    Cursa este plina de dramatism, in special in tabara celor de la Audi. In acest moment Peugeot au avantajul de a avea in cursa toate cele 3 masini, in timp ce Audi sunt nevoiti sa forteze si sa se bazeze doar pe o singura masina, celelalte doua fiind implicate in accidente groaznice.
    0 1
  • Cu 5 ore si 50 de minute inainte de final Audi R18 are un avans de 15 secunde in fata Peugeot
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru