Audi pregătește lansarea SUV-ului electric Q6 e-tron în 2022

de Paul Cosma
Joi, 18.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul SUV electric Audi Q6 e-tron va fi lansat în cursul anului viitor și va fi construit pe platforma PPE a grupului Volkswagen, potrivit informațiilor din presa britanică, care îl citează pe șeful Audi, Markus Duesmann.

Aproape 35 de miliarde de euro este suma pe care Audi o va folosi în perioada 2021-2025 pentru dezvoltarea de noi modele și tehnologii, prioritățile anunțate de germani fiind electromobilitatea și digitalizarea. 

Audi susține că, în 2025, va avea în portofoliu undeva la 30 de modele electrificate, dintre care 20 vor fi 100% electrice. 

În acest context, CEO-ul Markus Duesmann anunță că SUV-ul electric Q6 e-tron va fi lansat în 2022, potrivit publicației britanice Auto Express. 

Noul model ar urma să fie construit pe platforma PPE a grupului Volkswagen, aceeași folosită și de versiunea electrică a lui Porsche Macan. Astfel, SUV-ul ar miza pe un sistem electric la 800V, tehnologie care permite încărcarea bateriilor la prize cu o putere de 350 kW. 

Producția va începe anul viitor la uzina din Ingolstadt, pe care Audi o pregătește pentru asamblarea exclusivă a vehiculelor 100% electrice

Via Auto Express

Comentarii (1)

  • ACE - Craiova
    Este foarte posibil sa vedem, in doar 2-3 ani, si bateriile de acumulatoare cu capacitatea bruta de 111 kWh pe masinile electrice ale Grupului VOLKSWAGEN.

    Atunci autonomia maxima a modelelor va creste semnificativ fata de cea oferita la acest moment:
    - maximum 520 km WLTP (capacitate bruta 82 kWh) - VW ID.4, tractiune spate;
    - max. 510 km WLTP (capacitate bruta 82 kWh) - SKODA Enyaq, tractiune spate;
    - max. 488 km (capacitate bruta 93 kWh) - AUDI e-tron GT.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru