Audi pregătește un rival pentru Mercedes-Benz CLA și BMW Seria 2 Gran Coupe: modelul va avea la bază viitoarea generație A3 și va debuta în 2021

de Cornel Șocariciu
Marti, 16.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi nu renunță la ideea unui rival pentru Mercedes-Benz CLA. Conform unor surse apropiate companiei, constructorul din Ingolstadt va dezvolta un astfel de model mizând pe viitoarea generație A3.

Audi pregătește o nouă generație A3. Modelul de clasă compactă dezvoltat de constructorul german va primi un design nou, tehnologii moderne preluate de pe SUV-ul Q3 și o gamă de motorizări cu sistem micro-hibrid. Totodată, noul A3 va miza pe versiunea îmbunătățită a arhitecturii MQB a grupului Volkswagen.

Conform unor surse apropiate companiei, viitoarea generație Audi A3 va sta la baza unor versiuni noi. Pe lista nemților se află o variantă cross menită să umple golul rămas între Q2 și Q3. Proiectul a fost botezat Cityhopper, iar vocile menționează că varianta de serie va fi echipată cu un sistem de tracțiune integrală.

În plus, noul A3 va sta la baza unui "coupe cu patru portiere". Altfel spus, producătorul din Ingolstadt pregătește un rival pentru Mercedes-Benz CLA și pentru viitorul BMW Seria 2 Gran Coupe.

Aceleași surse spun că versiunea va fi lansată abia în 2021, întrucât producătorul german se confruntă cu o serie de "blocaje în departamentul de dezvoltare".

Noua generație Audi A3 va fi prezentată în cursul anului curent, cel mai probabil în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, eveniment care își deschide porțile în luna septembrie.

Via | Autocar

Comentarii (2)

  • Era de așteptat -- nu degeaba ziceam la articolul despre AMG 45 A-Klasse că L5-ul 2.5 de pe Audi RS3 / TT RS de *numai* 400 CP are tone de caracter în plus.
    Și că-i sigur pe țeavă la VAG un nou L5 de cel puțin 444 CP. :-P

    Rivalul coupe-izat (așchie din viitorul A3 Sedan pt CLA / Seria 2 GC) nu-i nici el vreo surpriză, la fel nici A3-crosangiul (măcar va fi și cu 4x4, spre deosebire de falsul A1 Allroad botezat mai nou CityCarver.)

    Mă mir că nu se apucă și d-un A3 Avant (hmm... uitasem că A-Treiu e de fapt un gen de break..:-))
    După mine-i deci o inflație excesivă de modele/versiuni pe lângă atâtea Q-uri -- de fapt și restul *tripletei* are cam aceeași politică --, dar dacă asta se cere / vinde, asta se face.
    9 0
  • In cursa puterii, Audi are cele mai mari sanse pentru ca motorul are un cilindru in plus si 0.5L capacitate mai mare. Astea doua devin cruciale cand vorbim de motoare impinse la limita tehnologiei.

    Deci nu e o comparatie tocmai corecta. Masinile sunt in aceeasi clasa, dar nu au motorizari similare.

    In fine, CLA-ul atat de hulit si blamat se pare ca vs naste copiute, la fel cum a facut si CLS-ul la vremea lui.

    In rest ai dreptate @kiro, inghesuiala mare in gamele producatorilor. Asta pana intr-o zi cand or sa intre pe pierderi (vezi Mercedes) si atunci sa vezi ce curatenie o sa se faca pe toata linia :)
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru