Audi pregătește versiuni noi pentru SUV-ul electric e-tron: nemții vor o variantă de performanță de 650 CP

de Cornel Șocariciu
Joi, 06.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul SUV electric Audi e-tron va fi oferit în mai multe versiuni de putere. Nemții pregătesc o variantă de performanță gândită să ofere un maxim de 650 de cai putere. Lansarea acesteia ar urma să aibă loc în prima parte a anului 2020.

Audi a prezentat SUV-ul electric e-tron în urmă cu câteva luni. În momentul lansării, nemții au spus că e-tron este un vechiul orientat către performanță, dar în același timp promite să staisfacă toate nevoile zilnice ale clienților.

În acest moment, SUV-ul e-tron este disponibil într-o singură variantă. Nemții spun că energia înmagazinată în bateria de 95 kWh este suficientă pentru a parcurge 400 de kilometri cu o singură încărcare.

Puterea maximă oferită de cele două motoare electrice este de 410 CP și 664 Nm, însă aceasta poate fi accesată doar prin intermediul funcției "Boost". Timpul maxim în care motoarele livrează valorile amintite mai sus este de 10 secunde.

Dar planurile Audi nu se opresc aici. Conform unui raport recent, producătorul german dezvoltă deja două versiuni noi. Prima dintre acestea ar urma să debuteze în următoarele 12 luni și va oferi performanțe mai slabe comparativ cu varianta oferită în prezent.

Cea de-a doua versiune planificată de nemți este orientată către performanță.

Nemții vor să pregătească un sistem de propulsie format din trei motoare electrice (două pe puntea spate și unul pe puntea față) capabile să genereze un maxim de 650 de cai putere. Aceleași surse spun că varianta de performanță va fi lansată în prima parte a anului 2020.

Via | TopGear

Comentarii (2)

  • ce poti sa intelegi de la un constructor care anunta deja versiuni noi ale masinilor care nici ele nu sunt disponibile inca?
    departamentul de PR lucreaza la greu.
    5 0
  • Cred ca ideea lor este sa vedem noi ca se mai intarzie lansarea electricelor si sa mai cumparam inca o generatie noua de benzina. Nu trebuie insa un IQ prea mare sa-ti dai seama ca motoarele clasice sunt in moarte cerebrala, tinute in viata tocmai de aceste declaratii cu aparitia de viitoare modele electrice in anul 202X.
    Nu-i nimic, mai conducem 1-2 ani ceea ce avem. Personal n-am preferinte, primul dealer care va oferi o electrica gen Kona, Niro ma va avea client. Dar daca iti platesc masina, vreau sa plec cu ea acasa, nu mi cere sa te astept luni intregi pentru livrare. Am venit, am facut actele, am platit, am primit masina si am plecat. Asta-i mersul.
    15 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru