Audi Quattro va intra în producția de serie în 2015

de Dragoș Băltățeanu
Sambata, 25.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi va introduce noul model Quattro în producția de serie în anul 2015. Viitorul model este dezvoltat sub numele de cod Q35 și va fi poziționat în gama Audi între TT și R8.

Audi va produce o versiune de serie a conceptului Quattro prezentat la Salonul Auto de la Paris din 2010. Inspirat din celebrul model Quattro din anii '80, conceptul a stârnit admirație și Audi vrea să transforme acest concept într-un model de serie. Conform revistei germane Auto Bild, Audi lucrează la dezvoltarea modelului sub numele de cod Q35. Va fi gata de lansare undeva în luna martie a anului 2015 pentru a conicide cu aniversarea a 35 de ani de la lansarea originalului model Quattro.

Modelul de serie va fi cel mai probabil un coupe cu patru locuri cu console foarte scurte și o parte frontală foarte agresivă. Puterea va fi furnizată de un motor turbo de 2.5 litri cu cinci cilindri ce va furniza 380 CP. Puterea va fi transmisă către toate cele patru roți prin intermediul unei cutii de viteze automate S-Tronic cu două ambreiaje. Accelerația de 0 la 100 km/oră se va face în puțin peste 4 secunde. Audi speră să producă 10.000 de unități pe an. 

Via worldcarfans

Comentarii (5)

  • CodrutC
    Daca acceleratia 0-100 km/h se va face cu putin peste 4 sec (sa zicem 4.2) asta inseamna ca viteza maxima se va situa undeva la 300 km/h caci nu cred ca va fi limitata electronic la 250 km/h .
    In concluzie este o masina foarte rapida si cu un design foarte atragator , cine nu si-ar dori una?
    27 4
  • @CodrutC
    Daca o scoate asa da design foarte atragator, insa AUDI ne-a obisnuit cu design frumos pe concept si in productie toate la fel. A7 concept arata demential, in productie nu este cine stie ce.
    7 6
  • flavius1975
    lexus lfa
    2 15
  • CodrutC
    Eu stiam ca Audi Quattro va avea 408 CP si acceleratia 0-100 km/h se va face in 3.9 sec iar cutia va fi manuala cu 6 viteze , luata de la Audi S5 iar masa totala va fi de 1300 kg si va fi ansamblata pe platforma lui Audi RS5 , ma insel ?
    6 1
  • Se pare ca un coleg din redactia AM deja isi face planuri de economisire ;)
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru