Audi R10, un supercar inspirat de succesul din Le Mans, poziţionat deasupra actualului R8

de Bogdan Mirică
Marti, 30.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi va folosi experienţa dobândită în Le Mans pentru a da naştere unui supercar mai mare decât actualul R8 şi botezat V10.

Experienţa şi succesul obţinute în Le Mans îi inspiră pe cei de la Audi să viseze la un supercar inspirat de modelul de competiţie R10. Surse din Ingolstadt susţin că oficialii Audi au aprobat deja producţia modelului şi lucrează la dezvoltarea sa pentru a putea finaliza proiectul până în 2016.

Potrivit publicaţiilor germane, modelul va fi poziţionat deasupra actualului R8 şi se va numi R10. Va avea dimensiuni ceva mai mari şi va avea un design inspirat de monopostul din Le Mans, ceea ce îl va apropia mai mult de utilizarea pe circuit şi nu de cea de stradă.

Pentru a putea copia reţeta succesului din Le Mans, viitorul R10 ar trebui să împrumute tehnologia diesel-hibrid utilizată în cadrul competiţiei. Cu toate acestea, Audi va renunţa la ideea transpunerii ei într-un vehicul de stradă pentru a reduce costurile. Pentru propulsie va fi preferat în schimb o unitate V10 de 6.0 litri, capabilă să dezvolte 850 de cai putere.

Esential 850 de cai putere ar urma să dezvolte viitorul Audi R10.
Chiar dacă nu va fi hibrid, motorul va beneficia de un sistem de dezactivare al cilindrilor pentru a putea reduce valorile de consum.
Astfel, unitatea va trece de la 10 la 6 cilindri în situaţii de utilizare redusă.

Pe viitor am putea asista şi la o versiune hibridă de aproximativ 1000 de cai putere, storşi din acelaşi motor V10, dar împreună cu o unitate electrică. Tot surse neoficiale vorbesc şi despre un preţ apropiat de cel al lui Porsche 918 Spyder.

Comentarii (3)

  • "botezat V10...???"
    Cred ca ati gresit undeva... inteleg ca va avea un motor cu o configuratie V10, insa il folositi si in loc de nume...
    7 0
  • daca acest model va fi scos in productie(limitata ma gandesc).....ar fi ca o palma deaia zdravana data peste fata celor de la BMW care se tot incapataneaza sa scoata un supercar.........
    vom vedea in ce 'conditii' isi vor sarbatori bavarezi centenarul.......si ar face bine sa scoata un succesor pt supercarul M1.......
    11 1
  • @ tzenu_bmw
    Sa nu uitam si de Audi R4 care are foarte mari sanse sa apara in 2-3 ani . Este vorba de un coupe/roadster cu motor pozitionat central bazat pe o noua platforma VW Group ce a fost prezentata sub forma de concept in urma cu cativa ani in persoana VW Bluesport Roadster . Se pare ca VW Group a dat unda verde acestei platforme iar la Paris vom vedea un concept Seat cu motor amplasat central bazat pe aceasta platforma ( http://es.autoblog.com/2014/09/23/filtrada-la-sorpresa-de-seat-para-paris/ ) . Ramane de vazut daca si Seat va scoate un model de serie bazat pe aceasta noua platforma, in momentul de fata Audi avand se pare cele mai mari sanse la un model de serie .
    10 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru