Audi se pregăteşte să lanseze un crossover compact bazat pe TT

de Sebastian Toma
Vineri, 28.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Şeful departamentului de cercetare şi dezvoltare de la Audi a confirmat faptul că a treia versiune de caroserie a gamei TT, un crossover, va fi lansată cel mai devreme în 2015.

Audi TT Offroad Concept, una dintre ipotezele privind cea de-a treia versiune de caroserie din gama TT, este cea mai apropiată de o versiune de producţie, titrează englezii de la Autocar. În urma unui interviu cu şeful departamentului de cercetare şi dezvoltare de la Audi, Dr. Ulrich Hackenberg, crossoverul din gama TT va fi prezentat în versiunea de serie cel mai devreme în cursul anului 2015. Debutul pe piaţă ar putea avea loc în 2016, dacă modelul va primi unda verde din partea conducerii companiei, în prezent fiind analizate şansele de succes ale tuturor conceptelor prezentate sub aripa mărcii germane.

Audi va lansa o nouă variantă de caroserie în gama TT, după Coupe şi Roadster

Conceptul Audi TT Offroad prefigurează un SUV compact care ar lupta în segmentul lui Range Rover Evoque, Porsche Macan şi BMW X4. Încă din faza de concept, modelul era bazat pe platforma MQB a concernului Volkswagen, iar dimensiunile sale erau apropiate de cele ale noii generaţii Audi TT. La nivel estetic, TT offroad concept prezintă grila ”Singleframe” de la Audi şi blocurile optice cu matrice de LED-uri, deci versiunea de serie s-ar încadra cu uşurinţă direcţia de design viitoare anunţată de marca germană.

Aşa arată conceptul unui crossover hibrid plug-in bazat pe modelul TT.

Audi Q4 - schiţele care prezintă viitorul SUV al nemţilor

Urmareste Automarket
Oferta de SUV-uri de la Audi va include şi un Q4 în viitor, ceea ce va face situaţia interesantă pentru departamentul de design şi departamentul de marketing şi vânzări al mărcii.
Practic, dacă viitorul crossove bazat pe TT va fi model de serie şi va coexista alături de Q4 în gamă, cei de la Audi vor avea două modele care ar aborda aceeaşi nişă a segmentului compact, fiind încadrate între Q3 şi Q5, SUV-uri existente deja în oferta nemţilor. Atât Q4, cât şi versiunea crossover a lui TT vor aborda o latură mai sportivă a segmentului SUV-urilor compacte premium, dar încadrarea lor precisă în gamă şi momentul debutului sunt încă un mister, iar oficialii Audi sunt zgârciţi în detalii în ceea ce priveşte viitorul acestora.

Audi îşi va extinde gama cu 11 modele noi, majoritatea SUV-uri

Via Autocar

Comentarii (1)

  • Ce sa zic...
    Penibil !
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru