Audi testează viitorul SQ8 pe circuitul de la Nurburgring: SUV-ul de performanță va fi prezentat până la finalul anului

de Cornel Șocariciu
Luni, 05.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Versiunea de performanță Audi SQ8 va fi prezentată până la finalul anului. Cel mai probabil, modelul constructorului german va debuta în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles. Sub capotă, nemții vor "ascunde" un V8 diesel de 4.0 litri capabil să ofere 435 CP și 900 Nm.

La jumătatea anului curent, Audi a publicat primele imagini și detalii cu noul Q8 (foto). SUV-ul coupe dezvoltat de constructorul german este disponibil și pe piața din România, prețul de pornire fiind de 76.541 de euro cu TVA. Pentru moment, nemții oferă versiunea Q8 50 TDI. Aceasta mizează pe un motor diesel de 3.0 litri capabil să ofere 286 de cai putere și 600 Nm.

Dar fanii versiunilor de performanță mai au puțin de așteptat. Recent, viitorul SQ8 a fost surprins în timpul testelor desfășurate pe circuitul german de la Nurburgring. Conform primelor informații, versiunea SQ8 va fi oferită alături de motorul diesel V8 de 4.0 litri, propulsor pe care, în prezent, îl întâlnim pe Audi SQ7. Unitatea diesel este capabilă să ofere 435 de cai putere și 900 Nm. Noul SQ8 va fi prezentat până la final anului, cel mai probabil în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles, eveniment care își deschide porțile la finalul lunii noiembrie.

Totodată, există voci care spun că Audi ar putea oferi și un SQ8 echipat cu un motor pe benzină, însă acesta nu va fi comercializat și pe piața din Europa.

Mai mult decât atât, producătorul german are în plan și o versiune RS Q8.

Potrivit informațiilor apărute în urmă cu câteva luni, noul RS Q8 va fi prezentat în 2019 și va primi sistemul hibrid de propulsie de pe Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid (680 CP și 850 Nm dintr-un V8 pe benzină de 4.0 litri și un motor electric).

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru