Audi va alerga în DTM în 2012 cu A5

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 29.06.2011
Echipa de DTM de la Audi va înlocui modelul A4 cu un A5 pentru celebra competiţie de turisme odată cu noile reglementări care intră în vigoare în 2012.

Audi A4 DTM va mai alerga într-un singur sezon competiţional în cadrul echipei de fabrică. Nemţii pregătesc deja un succesor, care va fi reprezentat de un A5, destinat sezonului competiţional 2012. Modelul respectiv va fi realizat în concordanţă cu reglementările pentru sezonul următor şi se va lupta cu versiunea DTM a lui BMW M3 Coupe, care revine în această competiţie după o pauză de 20 de ani.

Echipa Abt Sportsline va utiliza în continuare modelele A4 în versiune DTM, urmând să concureze cu acestea şi în 2012. Înainte de debutul echipei de fabrică a Audi în DTM, cei de la Abt Sportsline utilizau două exemplare TT, alături de care Laurent Aiello a obţinut titlul de campion în clasamentul piloţilor în 2002. Aşadar, sezonul competiţional 2012 va marca o înfruntare între echipa de fabrică a celor de la Audi, care va alerga cu A5 DTM, în timp ce echipa Abt Sportsline va utiliza versiunea lor a lui A4 DTM.

Reglementările care vor intra în vigoare în 2012 pentru DTM implică o caroserie monococă din fibră de carbon cu roll cage integrat, un ampatament de 2.850 milimetri şi motoare V8. Echipele vor avea un număr limitat de motoare în timpul sezonului, iar specificaţiile acestora vor fi şi ele reglementate.

În comparaţie cu actulele reglementări DTM, costurile vor fi reduse cu 51%, iar acest regulament ar putea fi preluat şi de clasa GT500 a campionatului japonez Super GT.

Via | Auto123

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru