Audi va crea jante noi cu ajutorul inteligenței artificiale

de Tiberiu Safta
Marti, 13.12.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jantele viitoarelor modele Audi vor fi create cu ajutorul inteligenței artificiale. Noul program dezvoltat de Audi, numit FelGAN, îi va ajuta pe designerii mărcii să aleagă formele jantelor propuse de AI pentru viitoarele modele.

Inteligența artificială este din ce în ce mai des întâlnită în industria auto. Fie că este vorba despre sisteme de siguranță, comenzi interactive sau chiar despre procese de fabricație, tehnologia inteligenței artificiale începe să fie adoptată gradual de către majoritatea mărcilor.

Una dintre mărcile care se vor folosi de inteligența artificială este Audi. Constructorul german va folosi această tehnologie în viitorul apropiat pentru a crea jante pentru viitoarele modele. Pentru asta, Audi a dezvoltat un nou program de inteligență artificială, numit FelGAN.

Numele noii tehnologii este un termen compus din cuvintele „felge”, care înseamnă jantă în limba germană și GAN, o prescurtare pentru Generative Adversarial Networks. O astfel de rețea inteligentă este un program particular de învățare a sistemului, bazată pe doi algoritmi care se întrec unul pe celălalt în stadiul de antrenament al rețelelor.

Cei doi algoritmi sunt creați special pentru a învăța din greșelile lor și de a se îmbunătăți constant.

În acest mod, unul din algoritmi va putea crea schițe “înșelător de reale, încât nici măcar ochiul liber nu va putea vedea diferența dintre ele și pozele reale”, așa cum ne spun cei de la Audi.

Bineînțeles, noul program inteligent nu va îi va înlocui pe cei care desenează formele jantelor. Mai degrabă, FelGAN va fi folosit ca sursă de inspirație pentru designeri, de unde vor putea alege mai multe desene create de inteligența artificială pentru a fi apoi transformate în realitate.

De asemenea, programul le va permite designerilor de roți să-și încarce propriile schițe și idei, cu ajutorul cărora aceștia vor putea experimenta cu mai multe aspecte ale jantelor înainte ca acestea să fie construite. Astfel, designerii vor putea experimenta cu forme diferite, culori noi, cu structuri diferite și cu alți parametri în timp real.

Odată finalizat designul, janta va fi produsă sub forma unui prototip din plastic sau din aluminiu. După aprobarea lor, jantele vor intra apoi în producția de serie.

via Audi

Comentarii (2)

  • A.I. este un buzzword, stirea e doar marketing.
    5 0
  • "Astfel, designerii vor putea experimenta cu forme diferite, culori noi, cu structuri diferite și cu alți parametri în timp real."

    Adica ce poate face si photoshop-ul acum pana si pe un smartphone?

    Dupa cum scria Tim "it's just marketing"
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru