Audi va debloca dotări opționale pe bază de abonament

de Bogdan Mirică
Duminica, 05.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a anunțat că lucrează la un plan de abonamente pentru anumite opțiuni ale mașinilor sale. Vor fi opțiuni avansate, cerute de clienți.

În urmă cu ceva timp, BMW a încercat să perceapă un abonament lunar pentru funcția de încălzire a scaunelor, dar a anulat inițiativa din cauza reacțiilor negative ale publicului.

Cu toate acestea, Audi vede în continuare oportunitate în acest segment și vrea să își asume rolul de promotor. Totul începând cu anul viitor, când va lansa o arhitectură nouă, capabilă să suporte cât mai multe dotări deblocate la cerere.

„Noile generații de modele vor aduce mai multe funcții deblocate la cerere. An de an veți vedea mai multe funcții pe mașinile noastre”, a declarat Oliver Hoffmann, directorul departamentului tehnologic. Acesta nu a dat detalii despre ce funcții vor fi disponibile prin abonament, nici care va fi prețul acestora.

Oficialul susține că este o adaptare la cerințele clieților, și nu o găselniță pentru a face mai mulți bani. „Este un pas uriaș. Cred că este cerere din partea clienților pentru a oferi noi funcții în interiorul mașinii.

Bineînțeles că este și un instrument de profit pentru noi. Însă nu ne gândim la această dezvoltare din rațiuni financiare”.

Potrivit Audi, abonamentele vor debloca funcții pentru clienți, astfel încât aceștia să nu se plictisească de mașinile lor pe toată durata utilizării. În plus, ele nu necesită o vizită la service. „Aceasta va fi normalitatea în viitor”, a declarat Hoffman.

În prezent, proprietarii Audi pot opta pentru câteva abonamente, însă opțiunile sunt reduse. Spre exemplu, poți activa o funcție a farurilor Matrix LED care permite ajustarea luminilor în funcție de zonele urbane pe care le traversezi. Poți alege un abonament lunar, anual sau pe viață. Acesta din urmă costă aproximativ 2300 de euro.

via carscoops

Comentarii (5)

  • Octavian
    Nu se lasa astia de ideea de abonamente...
    Incet-incet o sa vrea toti sa ne bage pe gat acest tip de "vanzare". Modelul este copiat din IT unde multi producatori isi vand azi licentele pe baza de subscriptie (abonament).
    10 1
  • "Clientii nostri cer asta" este sloganul unui corporatist care n-a mai iesit in lumea reala de ani buni. Il rog pe stimatul Oliver Hoffman sa mearga prin parcarile dealerilor Audi si sa ia la intrebari aleatoriu daca chiar vor clientii aceste optiuni de abonamente. Sunt sigur ca va avea un soc iar apoi va da vina pe lipsa de educatie a clientilor, nicidecum pe aroganta acestora.

    De-abia astept cum si-o ia in barba de la piata. Oricum vanzarile Audi sunt slabute comparativ cu BMW si Mercedes, daca mai baga si gaselnita asta, nu-i vad prea bine. Time will tell.
    7 0
  • Catre redactie - e doar la mine, sau intradevar nu lucreaza butoanele de apeciere in Google Chrome.

    Si apropo, nu mai este nici o optiune de a trimite feedback. Inainte era o functionalitate dedicata. Acum nici macar adresa de email din partea de jos a paginii nu mai este valida
    3 0
  • Nu are nimeni nici o treaba cu felul oribil in care a ajuns Audi-ul din articol?… as fi spus că-i penibil dacă nu ar fi trist :(
    0 0
  • Pitiponcul
    @ Cyrus

    Da refresh la pagina si vezi ulterior daca ti s-a salvat +-ul sau - -usul
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru