Audi va produce SUV-ul electric e-tron și în China: “Este cea mai importantă piață pentru noi”

de Paul Cosma
Luni, 15.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a anunțat că va produce SUV-ul electric e-tron și în China, piață caracterizată drept “cea mai mare și mai importantă la nivel global” pentru constructorul german. Producția lui e-tron în China va începe în 2020.

Audi a prezentat noul SUV electric e-tron în cadrul unui eveniment special desfășurat în San Francisco în septembrie 2018. Modelul constructorului german oferă două motoare electrice ce sunt capabile să dezvolte 402 CP și o autonomie de peste 400 de kilometri și face parte dintr-o gamă care până în 2025 ar urma să integreze 12 vehicule electrice.

SUV-ul e-tron este produs în prezent la Bruxelles, în timp ce motoarele sale electrice sunt furnizate de fabrica Audi din Gyor. Șeful Audi, Bram Schot, a declarat că e-tron va fi produs în curând și în China, cu ajutorul unui partener local, alături de o versiune Q2 L e-tron pentru piața chineză.

“Cu ajutorul lui e-tron, lansăm o nouă eră în China alături de partenerul nostru FAW. Producția lui e-tron va începe în 2020 în China, cea mai mare și mai importantă piață pentru noi la nivel global,” potrivit lui Schot.

Producția lui Audi e-tron a început pe data de 3 septembrie 2018 la uzina companiei din Bruxelles, iar primele livrări către clienți au avut loc la sfârșitul anului trecut.

SUV-ul electric Audi e-tron poate fi rezervat și pe piața din România.

Constructorul german a alocat 50 de unități, iar cei interesați trebuie să facă rezervarea pe site-ul oficial Audi România și să achite o taxă de 1.000 de euro plus TVA (1.190 de euro) la cursul BNR din ziua plății.

Via just-auto

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru