Avalanşa de SUV-uri este abia la început: Volkswagen va prezenta în aprilie conceptul unui SUV electric produs în serie după 2020

de Daniel Popescu
Luni, 09.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a confirmat că va prezenta la Salonul Auto de la Shanghai din luna aprilie conceptul unui SUV electric bazat pe platforma MEB pe care urmează să-l lanseze în versiune de serie după 2020.

Volkswagen este unul dintre constructorii care ţine capul de afiş al Salonului Auto de la Detroit în acest început de săptămână. După ce a dezvăluit conceptul ID Buzz şi a prezentat versiunea cu 7 locuri a lui Tiguan, constructorul german a confirmat o mică parte din planurile pentru gama de modele electrice.

Astfel, Volkswagen va prezenta cu ocazia Salonului Auto de la Shanghai din luna aprilie conceptul unui SUV electric realizat pe platforma MEB (Modular Electric Drive Kit), dedicată exclusiv modelelor ecologice. Oficialii germani nu au dezvăluit concret din ce segment va face parte noul concept, însă au confirmat că SUV-ul va fi lansat ulterior în versiune de serie, cel mai probabil după 2020. "SUV-ul va veni pe piaţă, asta s-a decis", s-a limitat să afirme Klaus Bischoff, şeful de design al Volkswagen.

Urmareste Automarket
Primul concept lansat pe noua platformă electrică MEB a fost Volkswagen ID (foto), la Salonul Auto de la Paris, urmat de Volkswagen ID Buzz chiar în această săptămână la Detroit.
Buzz este văzut că un concept care prefaţează lansarea unui model de serie pentru viitorul serviciu de transport Moia, însă oficialii germani susţin că aşteaptă reacţia publicului înainte de a decidă o eventuală începere a producţiei de serie.

Toate aceste lansări confirmă practic informaţiile apărute în toamna anului trecut, potrivit cărora Volkswagen pregăteşte dezvăluirea unei familii de concepte electrice.

În paralel, noul concept de SUV confirmă şi accentul pus de Volkswagen pe acest tip de vehicule, după ce constructorul a dezvoltat pentru piaţa americană modelul Atlas, care ar putea fi exportat în cele din urmă şi în Europa.

Via Automotive News

Comentarii (1)

  • e clar, ne umplem de manelisti..
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru