Volkswagen ID este doar începutul: germanii ar putea lansa o familie de concepte electrice

de Daniel Popescu
Marti, 18.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a patentat o serie de imagini care anunţă lansarea unei familii de concepte electrice, printre care se numără o maşină sport, un SUV, o berlină şi un minivan.

Volkswagen a prezentat la Salonul Auto de la Paris conceptul ID pentru o maşină electrică ce urmează să intre în producţia de serie până în 2020.

O serie de patente înregistrate de Biroul de Proprietate Intelectuală a Uniunii Europene indică însă faptul că Volkswagen intenţionează să prezinte treptat o întreagă familie de concepte electrice. Imaginile nu sunt însoţite de explicaţii tehnice despre concepte, însă acestea evidenţiază ceea ce se specula deja de mai mult timp, şi anume că germanii pregătesc o berlină, un SUV, o maşină sport şi un minivan electrice.

Urmareste Automarket
Deloc surprinzător, schiţele evidenţiază că aceste concepte sunt dedicate în special transportului urban al viitorului, iar două dintre ele nici măcar nu au un parbriz tradiţional, semn că ar putea fi dotate şi cu tehnologie autonomă.

Toate aceste modele urmează să fie construite pe noua platformă EV dezvoltată de Volkswagen, prin care acestea vor utiliza o serie de componente comune precum motorul sau suspensia.

De asemenea, nu există informaţii confirmate cu privire la lansarea celui de-al doilea model electric de serie, însă se vorbeşte despre anul 2025, la 5 ani distanţă faţă de versiunea de producţie a conceptului ID.

Via Autocar, Motor Autority

Comentarii (1)

  • Marius
    Sa le scoata odata ca deja e prea multa poveste. Deja paraca ii aud pe cei de la Ferrari F1.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru