Avancronica Marelui Premiu de Formula 1 al Canadei: Ferrari și Red Bull, resemnate că Mercedes va obține a șaptea victorie a sezonului

de Daniel Popescu
Joi, 06.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari și Red Bull Racing sunt resemnate că Mercedes va obține la Montreal a șaptea victorie din acest sezon, în timp ce Renault anunță că va introduce un update major la cursa din Franta de peste două săptămâni.

Dominația Mercedes din debutul noului sezon competițional are șanse minime să fie întreruptă în Marele Premiu al Canadei. Constructorul german și-a adjudecat victoria prin Lewis Hamilton sau Valtteri Bottas în toate cele șase curse desfășurate până în prezent.

Teoretic, circuitul de la Montreal pare să avantajeze Scuderia Ferrari, care obține performanțe mai bune pe liniile drepte, iar acest lucru este scos în evidență și de Toto Wolff, directorul de motorsport al Mercedes.

"Începem să vedem tot mai clar avantajele și slăbiciunile monopostului nostru. În ultimele 6 curse am fost puternici în viraje, dar am pierdut timp pe liniile drepte. De aceea, Canada va reprezenta o provocare uriașă pentru noi, întrucât specificațiile circuitului avantajează rivalii. Sunt multe linii drepte și mai puține viraje în care să recuperăm timp", a declarat austriacul.

Cu toate acestea, Mattia Binotto, șeful Scuderiei Ferrari, este circumspect în privința șanselor ca echipa italiană să ofere o performanță majoră în Canada, în special din cauza absenței unor update-uri pentru monopost.

"Știm că nu suntem suficient de competitivi în acest moment și, pentru moment, nu avem schimbări majore pentru monopost care să aibă un efect semnificativ asupra problemelor pe care le-am avut de la startul sezonului.

Nu cred că vom avea o soluție magică în Canada, dar Montreal este un circuit diferit, cu o configurație diferită, alte pneuri și modificări la setări care ar putea funcționa în favoarea Ferrari", a precizat el.

Între timp, rivalii de la Red Bull Racing anticipează că obținerea unui podium va fi dificilă, tocmai pentru că Ferrari pare să fie avantajată pe liniile drepte comparativ cu motorul furnizat de Honda pentru echipa austriacă.

"Mă aștept ca Ferrari să fie mai competitivă în Canada, așa că pentru noi ar putea fi ceva mai dificil. Ca întotdeauna, vom încerca să obținem cel mai bun rezultat", a precizat Max Verstappen.

Renault a avut de asemenea parte de un început modest de sezon. Echipa a anunțat recent ca a identificat o defecțiune la biela motorului, iar directorul executiv Cyril Abiteboul afirmă că Renault vă introduce un update major cu ocazia Marelui Premiu al Franței de peste două săptămâni.

"Suntem hotărâți ca până la Paul Ricard să rezolvăm toate problemele. Asta înseamnă că motorul va rula la capacitate maximă, chiar un pic mai mult.

De asemenea, avem o serie de îmbunătățiri aerodinamice substanțiale", a precizat el.

Prognoza meteo indica un cer mai mult noros în fiecare dintre cele trei zile de concurs, însă șanse reale de ploaie vor fi doar în prima zi de antrenamente libere.

Marele Premiu al Canadei la TV:

Eveniment Ziua Ora Transmisiuni TV Internet
Antrenamente 1 vineri, 7 iunie 17:00 - F1 TV Pro
Antrenamente 2 vineri, 7 iunie 21:00 - F1 TV Pro
Antrenamente 3 sambata, 8 iunie 18:00 - F1 TV Pro
Calificari sambata, 8 iunie 21:00 Digi Sport, Telekom Sport F1 TV Pro
Cursa duminica, 9 iunie 21:10 Digi Sport, Telekom Sport F1 TV Pro

Comentarii (12)

  • Toata lumea e resemnata, s-a dus spectacolul, se stiu mereu castigatorii, Mercedes si Hamilton.........Poate la anul:)))
    11 6
  • Costel
    dupa aceasta declaratie binotto ii numa bun sa paraseasca functia pe care o ocupa de cateva luni la ferrari fiindca aceasta resemnare publica a sa din postura de lider ii nepermisa la o grupare avand anvergura scuderiei tocmai inaintea cursei canadiene care consfinteste abia 1/3 din sezonul 2019 iar solutia magica la care face referire mattia , ii reamintesc eu , exista cu adevarat la maranello : vettel -singurul in masura sa stopeze tirania mercedes printr-o competenta si consistenta a pilotajului etalata in atatea randuri de multiplul campion german chiar si in conditiile in care sf90 ii departe inca de a putea fi catalogat monopostul care sa-i inlesneasca atingerea respectivului deziderat
    12 12
  • Atentie la Vettel si Leclerc !
    6 11
  • iar o sa-si rupa o roata vetelu de oftica..
    5 13
  • Eu recunosc că încă nu m-am prins, costel este b.o.u politruc sau face mișto?
    8 4
  • GrosJan
    Asta e, daca nu vedeti spectacol si in alta parte decat cine iese campion ... Ura si la gara! Altii raman sa se bucure de curse in continuare.
    3 2
  • Mr. Gii
    @Radu


    :)) subscriu la dilema, insa tind totusi sa cred ca e ironic, nu cred ca e atat de nebun sa creada cu adevarat in afirmatiile lui
    2 1
  • Costel
    Radule , tu ii de doua ori in eroare in ceea ce ma priveste

    cine poate sa ma convinga pe mine in special dar si pe fanii ferrari in general ca data de 09.06.2019 pe insula notre-damme de langa montreal nu va reprezenta un moment de cotitura pentru razboiul din sezonul actual al f1 similar celui din 06.06.1944 atunci cand o fost schimbat cursul altui razboi pe plajele normandiei , afirm asta cu atat mai mult cu cat mai is 16 curse de disputat in urmatoatele 6 luni , deci timp berechet si km arhisuficienti de parcurs pentru recuparea deficitului generat de un start de sezon destul de anevoios pentru ferrari
    tocmai de aceea afirmatiile lui binotto is imposibil de cautionat pentru mine , mattia ignorand deopotriva si faptul ca sebastian vettel ii ultimul castigator al gp-ului canadian ,un alt atu pentru scuderia pe acest traseu
    nu-l uit nici pe leclerc ,recenta sa declaratie care mentioneaza schimbarea din temeli a abordarii calificarilor dupa gafa antologica din monaco ii datatoare de si mai multe sperante pentru fanii scuderiei incat sa afirm ca D-Day ii mai aproape ca oricand in 2019 si mai fundamentata ca niciodata in acest sezon al F1
    7 5
  • Costel
    15 curse is ramase din actualul sezon si nu 16 , mea culpa
    2 2
  • @Costel:Doctorii de la Balaceanca te pot convinge marindu-ti doza la medicamente!!!
    3 2
  • Costel nu e nimeni altul decat Mirciulica si se tine de prostioare!
    Chiar nu il recunoasteti? Nu vedeti ca vorbeste despre istorie? Mi-am dat seama de demult.
    4 1
  • @Costel Te rog sa ramai la verbul "a fi" - asa cum il scrii - si tine minte istoria F1. Cursul celui de-al II-lea razboi mondial era deja schimbat , aia cu Normandia doar a accelerat mersul evenimentelor, dar... asta "ii", nu vreau sa par mai deștept, sunt insiruiri de evenimente, chiar nu este cazul sa vorbim aici. Nu te simti jignit sau ofensat pentru ca te-am corectat, oricare dintre noi putem gresi. Incheiem discutia aici si ne intoarce la rotile F1.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru