Avanpremieră în România: noul BMW Seria 4 Coupe a fost prezentat în cadrul proiectului de artă românesc "Who Am I?"

de Cornel Șocariciu, Foto: Adi Bulboacă
Marti, 22.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW Seria 4 Coupe a fost prezentat în avanpremieră în România în cadrul spectacolului românesc "Who Am I? A human-robot performance". Coupe-ul constructorului german poate fi deja comandat, urmând ca debutul pe piața locală să aibă loc în 24 octombrie.

BMW România ne-a obișnuit ca lansările, prezentările naționale și chiar și avanpremierele să se desfășoare în locuri sau în cadrul unor evenimente cu adevărat speciale.

Spre exemplu, BMW Seria 8 Coupe a fost lansat la Uzina Electrică Filaret, iar evenimentul a fost marcat și de prezența unui BMW E9 (model considerat ca fiind primul coupe modern al mărcii). Ulterior, Seria 8 Gran Coupe a fost prezentat la Muzeul Tehnic Dimitrie Leonida, evenimentul fiind parte a unui concert special din cadrul Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo.

Acum, BMW România a prezentat în avanpremieră noul Seria 4 Coupe. Iar reprezentanții producătorului german din țara noastră au ales ca momentul să fie integrat în cadrul unui proiect de artă denumit "Who Am I? A human-robot performance".

Spectacolul realizat de echipa studioului de artă și tehnologie H3 a debutat în selecția Ars Electronica, cel mai important festival de artă și tehnologie la nivel global, și îmbină dansul contemporan, teatrul și instalațiile de lumini cu un protagonist special: un robot industrial Kuka "retras din activitatea" uzinei BMW din Regensburg.

Noul BMW Seria 4 a fost prezentat în avanpremieră prin intermediul unei instalații de lumini care le-a permis participanților să intuiască formele noului model.

În viitorul apropiat, proiectul va fi extins și va fi realizat un scurtmetraj despre întâlnirea dintre creator (robotul Kuka) și creație (BMW Seria 4 Coupe).

Noul Seria 4 Coupe poate fi deja comandat pe piața din România, prețul de pornire fiind de 44.863 de euro. Pentru moment, coupe-ul german este disponibil doar în versiunile 420i (2.0 litri benzină cu 184 CP), 420d mild-hybrid (2.0 litri diesel cu 190 CP) și M440i (3.0 litri benzină, mild-hybrid cu 374 de cai putere).

Debutul oficial pe piața din România va avea loc în 24 octombrie.

Comentarii (1)

  • netam-nissan
    dupa cum se vede nemtii s-au lenevit la desen si l-au cam lasat de capu lui pe robotul kuka.
    trebuia sa-l scoata cineva din priza macar la porbagajul interminabil si la grila de castor urias daca nu si la plafonul prea turtit.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru