Baidu, omologul Google în China, se lansează pe piața auto cu o mașină electrică și autonomă

de Tiberiu Safta
Duminica, 23.01.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O companie chinezească, numită JiDU, a prezentat un teaser cu un concept al unei mașini autonome, numit Robocar. Firma JiDU face parte din cadrul Baidu, care este echivalentul lui Google în China.

Baidu este un motor de căutare din China, asemănător cu cel de la Google. Așa cum Google este un gigant în majoritatea piețelor din lume, Baidu este o companie de renume în China. În 2020, aceștia au anunțat că doresc să se lanseze și pe piața auto cu o mașină electrică și autonomă.

Pentru aceasta, Baidu a încheiat un parteneriat tehnic cu Geely, compania producătoare de mașini din China, care deține Volvo și Lotus. Acum, o companie din cadrul Baidu, numită JiDU, a dezvăluit un teaser cu un concept al unei mașini electrice și autonome. Conceptul se numește Robocar și va fi prezentat oficial în cadrul Salonului Auto de la Beijing, din aprilie.

Din imaginea oferită se pot observa doi senzori amplasați în părțile laterale ale capotei. De asemenea, se mai pot vedea ușile care se deschid în lateral și în sus. Pe lângă aceste detalii, compania a dezvăluit și sigla mașinii, denumită Pixel-J. Momentan, JiDU nu a dezvăluit detalii tehnice.

Conceptul Robocar, precum și viitoarele modele de serie de la JiDU vor utiliza tehnologii bazate pe inteligența artificială, iar primul model de serie va avea un sistem de conducere autonom de nivelul 3 sau 4.

JiDU dorește să se lanseze pe piața auto începând din 2023. Compania a precizat că 90% din componentele conceptului Robocar vor fi utilizate și pe viitoarele modele de serie. Deocamdată, JiDU își va concentra resursele exclusiv asupra pieței auto din China.

via Insideevs

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru