Bătaie strânsă între mașinile care nu-i interesează pe români: Topul celor mai vândute mașini electrice și hibride în Europa

de Bogdan Mirică
Vineri, 22.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În primele cinci luni ale anului, pentru titlul de cea mai bine vândută mașină electrică din Europa s-a dat o luptă strânsă. Învingător a ieșit Nissan Leaf. În clasamentul mașinilor hibride, Outlander PHEV nu a avut nici o emoție.

Nu știm dacă cele 651 de unități Outlander PHEV comandate de poliția din Ucraina a fost puse la socoteală, dar Mitsubishi se poate lăuda anul acesta cu cel mai vândut hibrid din Europa. Outlander PHEV s-a vândut în 9392 de exemplare în primele cinci luni ale anului, adică în intervalul ianuarie – mai.

Crossover-ul japonez care poate fi alimentat și la priză s-a dovedit mai popular decât Volkswagen Golf GTE, o mașină care a atras doar 4964 de clienți, adică cu aproape 50% mai puțin decât modelul japonez. Surprinzător, pe locul al treilea în clasament apare o mașină cu un preț destul de piperat: Volvo XC90. Suedezii au reușit să convingă 4252 de clienți să își cumpere versiunea T8 a SUV-ului. Pe locurile patru și cinci s-au poziționat Volkswagen Passat GTE și Mercedes-Benz C350e.

De cealaltă parte, în tabăra vehiculelor electrice, Nissan Leaf continuă să poarte coroana celui mai bine vândut model cu zero emisii. Între ianuarie și mai, 9516 europeni au luat acasă o unitate a modelului electric.

Locul doi a rămas în familie, întrucât Renault Zoe a atras și el alți 9388 de clienți.

Pe locul trei se află cel mai popular model electric al momentului, adică Tesla Model S, care, deși are un preț aproape dublu, a reușit să vândă 5360 de exemplare. Alte modele electrice bine vândute pe Bătrânul Continent sunt Volkswagen e-Golf, BMW i3, Kia Soul EV, Mercedes Benz B250e și Volkswagen e-Up.

Comentarii (7)

  • Octavian
    Pai si Toyota? Credeam ca astia sunt nr.1 la Hybride.
    9 7
  • Toyota si Lexus au vandut in primele 6 luni 144.730 de masini hybride. Toyota face volume cu hybridele la care mai face si profit, in schimb cei ce vand electrice le vand in pierdere. Acesta e este motivul pentru care Toyota inca nu mizeaza pe masini electrice, cu toate ca ei au scos in 1997 Rav-ul electric, atunci cand altii nici nu credeau in electrice. Urmatorul pas la Toyota sunt masinile cu propulsie pe hydrogen.
    In 2020 Toyota va avea apox 15 milioane de hybride vandute si 30.000 de masini cu propulsie pe hydrogen vandute pe an.
    13 9
  • Mai exact 145.160 unitati hybride, doar in Europa pe primele 6 luni 2016
    14 5
  • Bianca
    Ma intreb daca autorii acestor articole se asteapta sa le fie citita munca si de catre oameni care mai interactioneaza cat de cat cu domeniul auto. Departe de mine ideea de a critica munca cuiva.
    Poate data viitoare va fi mai completa informatia oferita cititorilor.
    Multumim pentru informatii!
    5 0
  • Titlul este cam nepotrivit si jignitor. De parca romanii ar fi cu ceva mai prejos. Titlul ar trebui sa spuna: "Bătaie strânsă între mașinile care nu interesează pe nimeni". Spun asta pentru ca un Europa se vand in jur de 15 milioane de masini noi si modelele astea plug-in daca vand peste 100.000 de unitati au mare noroc. Nu reprezinta nici 1% din piata. Nobody cares! Move on!

    A, si hai sa nu aducem argumentul ca romanii urasc masinile eco. Piata auto din Romania este pur si simplu o reflectie a realitatilor in care traim si este adaptata la ele. Cand romanul de rand (mai ales in afara oraselor mari = 50%+ din romani) se chinue de crapa sa cumpere o masina SH de 3-4000 de euro, nici prin vis nu se gandeste la plug-in.
    9 2
  • Primul semestru 2016 pentru vanzari Toyota in Europa:
    Auris Hybrid 46972 unitati
    Yaris Hybrid 44612 unitati
    RAV 4 Hybrid 17063
    4 2
  • Si banuiesc ca a fost o greseala de exprimare in titlul articolului. Este prea mare eroarea.... Cred ca este vorba de hibride plug-in. si nu de hibride clasice......
    Poate asa mai merge.....
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru