Bătălia pentru resurse: Volkswagen vrea o alianță europeană care să asigure producția de baterii pentru mașinile electrice

de Petre Barac
Miercuri, 09.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șeful Volkswagen susține ideea unei alianțe prin care constructorii din Europa să-și asigure materia primă necesară producției de baterii pentru mașinile electrice. Producătorii vor astfel să nu piardă teren în lupta cu rivalii asiatici privind noile tehnologii.

La sfârșitul lui 2017, Volkswagen a anunțat un plan pe 5 ani care prevede investiții totale de peste 70 de miliarde de euro, pentru a transforma grupul german într-un lider global în domeniul vehiculelor electrice.

Noul șef al grupului a declarat acum că Volkswagen și-a securizat materialele necesare pentru producția modelelor sale electrice din prima generație. În total, circa 40 de miliarde de euro au cheltuit nemții, până acum, ca să aibă materia primă pentru baterii și celelalte tehnologii destinate acestor vehicule.

“Aceste cifre indică foarte clar că trebuie să deschidem un dialog la nivelul industriei în vederea creării unei alianțe privind producția de baterii pentru mașinile electrice în Europa,” a declarat Herbert Diess, CEO-ul Volkswagen.

Volkswagen este doar unul dintre marii producătorii care investesc sume uriașe în vederea dezvoltării producției pentru următoarele generații de mașini electrice.

De teama “invaziei” asiaticilor pe piața europeană, constructorii de pe Bătrânul Continent vor să pună la cale o alianță prin care să susțină producția de baterii pentru vehiculele electrice, la prețuri competitive.

La ora actuală, Europa nu deține prea multe astfel de fabrici, motiv pentru care și Uniunea Europeană vrea să creeze o Alianță a Bateriilor.

Proiectul are ca obiectiv înființarea cât mai multor unități de producție care să asigure competitivitatea europenilor în lupta cu rivalii asiatici.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru