Bentley își amintește de vremurile bune petrecute la Le Mans cu o ediție specială

de Tiberiu Safta
Joi, 13.04.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bentley a lansat o nouă ediție specială pentru Continental GT, numită Le Mans Collection. Noua ediție se remarcă prin împrumutarea unor componente de la prototipul Bentley Speed 8, care a câștigat celebra cursă de 24 de ore de la Le Mans în 2003.

Anul acesta, Bentley sărbătorește 20 de ani de la ultima sa victorie obținută în cea mai faimoasă și dură cursă de anduranță din lume, cea de 24 de ore de la Le Mans. Constructorul britanic a învins în acel an cu prototipul Bentley Speed 8, pilotat de Tom Kristensen, Rinaldo Capello și Guy Smith.

Pentru a marca acest succes semnificativ din povestea constructorului din Crewe, acesta tocmai a lansat o ediție specială nouă pentru Continental GT. Botezată Le Mans Collection, aceasta este vopsită în nuanța de verde Verdant Green și primește inclusiv o grilă cu cifra 7 vopsită la mijloc. Această cifră a fost numărul de concurs al prototipului învingător de acum două decenii. Nu lipsește de aici nici o grafică specială albă pe capotă.

Ceea ce face această ediție specială să fie diferită față de celelalte este preluarea unor componente chiar de la mașina de concurs. Mai exact, cele 24 de supape ale motorului prototipului au fost tăiate în jumătate și sunt acum folosite ca ornamente în habitaclu.

Fiecare exemplar primește această jumătate de valvă, montată în centrul planșei de bord. Datorită acestui lucru, vor fi construite doar 48 de exemplare ale acestui model.

Alte detalii noi aduse de Continental GT Le Mans Collection sunt reprezentate de un ceas analog cu un format de 24 de ore față de tradiționalul format de 12 ore. De asemenea, habitaclul conține și plăcuțe cu toți anii în care Bentley a câștigat această cursă, alături de plăcuțe suplimentare care denotă exclusivitatea noii ediții speciale.

Noul Bentley Continental GT Le Mans Collection va fi disponibil atât în varianta coupe, cât și în varianta decapotabilă. Așa cum spuneam, vor fi construite doar 48 de exemplare.

via Bentley

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru