Bentley lansează un scurt clip video dedicat lui Mulsanne: cele mai importante momente din cariera modelului britanic

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 15.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bentley a publicat un clip video dedicat carierei lui Mulsanne. Modelul va fi scos din producție în vara acestui an, iar actualul Flying Spur va deveni noul vârf de gamă.

La începutul anului curent, Bentley a prezentat Mulsanne 6.75 Edition by Mulliner (foto), o ediție specială care marchează finalul carierei modelului britanic. Tot atunci, reprezentanții companiei au anunțat că Mulsanne va fi scos de pe liniile de asamblare în primăvara anului curent, însă închiderea unităților de producție ca urmare a pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2 a dus la amânarea acestui moment.

Conform oficialilor Bentley, în aceste condiții, ultimul exemplar Mulsanne va părăsi linia de asamblare în vara acestui an. Totodată, modelul nu va primi o generație nouă, iar angajații care se ocupă de fabricarea vârfului de gamă vor fi mutați în alte departamente.

Pentru a marca într-un mod cât mai plăcut finalul producției lui Mulsanne, oficialii Bentley au pregătit și un scurt clip video cu cele mai importante momente din cariera acestuia.

Actualul Mulsanne a fost prezentat publicului în 2010 în cadrul Concursului de Eleganță de la Pebble Beach.

Câțiva ani mai târziu, gama a fost completată de Mulsanne Speed și Mulsanne Extended Wheelbase, iar de-a lungul carierei, divizia Mulliner a pregătit zece ediții speciale produse într-un număr limitat de unități.

Odată cu eliminarea lui Mulsanne din portofoliul Bentley, Flying Spur va prelua rolul vârfului de gamă.

Comentarii (2)

  • inexorabil
    OK, boys! Am înţeles ideea: pregătiţi o “înmormântare” pioasă şi frumoasă, bogată în evocări emoţionante până la lacrimi. După ce “mortul” va fi depus în “locul de veci” (oamenii vor învia, dar “fiarele”…ba), la revedere şi-un praz…roşu ;)

    Oricum, îi “puţeau” VAG-ului platforma dedicată (exclusivistă) a Mulsanne-ului şi V8-ul tradiţional şi pur englezesc, başca “hand-built”, câh! Hai cu banca de organe corporatistă (evident, fidelă mirobolantei filosofii a “reducerii costurilor”).

    Evrica! Aţi descoperit săpunul (eco). De fapt, acesta este motivul principal al “ştrangulării” fără milă a ultimului model original Bentley.
    6 2
  • Pentru Bentayga e pregatit deja clipul cu Jiji printre oi, cu declaratie data la tv si nu completata la purtator...
    Ca deh... cand ai fata de guvid, poti sa rontai un covrig...
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru