Bentley Mulsanne va renaște sub forma unui GT electric de lux

de Tiberiu Safta
Marti, 12.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bentley va readuce la viață modelul Mulsanne sub forma unui GT electric de lux. Viitorul model va fi lansat până la sfârșitul deceniului curent și va fi printre primele modele electrice ale mărcii britanice.

Constructorul britanic de mașini de lux se pregătește să intre în era mașinilor electrice. De altfel, Benltey va lansa nu mai puțin de 5 modele electrice noi în intervalul 2025-2030. Unul dintre aceste modele noi va purta numele Mulsanne. Potrivit publicației Autocar, viitorul model nu va mai fi o limuzină de lux, ci un coupe GT cu două uși.

Deocamdată nu se cunosc multe detalii tehnice despre viitorul Mulsanne, însă acesta ar urma să fie bazat pe o platformă dezvoltată de Audi. Și celelalte modele electrice vor beneficia de această platformă.

Așa cum prevede planul, primul model electric va fi lansat în 2025 și va fi o limuzină. Primele imagini sugestive cu viitorul model încă nebotezat vor apărea mai târziu în acest an. Adrian Hallmark, CEO-ul Bentley, a declarat că primele modele electrice vor avea baterii capabile să ofere o autonomie de peste 480 de kilometri.

Vechiul Bentley Mulsanne a fost produs între 2010 și 2020. În total au fost produse peste 7300 de exemplare la uzina din Crewe și este ultimul model echipat cu motorul V8 de 6.75 litri, cel mai longeviv motor V8 din istorie.

via Autocar

Comentarii (3)

  • Încă sunt surprins cât de mult le trebuie sa înțeleagă ca in zona asta Electricele au mai mult sens decât oriunde.
    Nu doar ca autonomia si încărcarea nu este o problema, chiar pot sa scadă semnificativ costurile si chiar sa ofere performante mai bune si mai mult lux.
    1 2
  • @dutzu
    vin ozn-urile dutzule!! https://www.independent.co.uk/tech/nasa-electric-car-battery-nissan-b2055613.html
    2 2
  • ha ha ha, Cand o sa vina ne cumparam desi si 15 minute e cam mult. Iti dai seama ce cozi se vor face?
    Oricum cu povesti din astea suntem bombardati de vreo 10 ani incoace cel putin si nu s-a schimbat nimic.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru