Bentley prezintă noile Continental GT V8 și Continental GT V8 Cabrio: 550 de cai putere și 770 Nm

de Cornel Șocariciu
Marti, 19.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bentley a publicat primele imagini și detalii referitoare la noile Continetal GT V8 și Continental GT V8 Cabrio. Ambele versiuni sunt echipate cu motorul V8 de 4.0 litri cu 550 CP și 770 Nm. Coupe-ul accelerează de la 0 la 100 km/h în 4.0 secunde, în timp ce versiunea cu plafon retractabil este mai lentă cu 0.1 secunde.

Noua generație Bentley Continental GT a fost expusă în premieră în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din 2017. În acel moment, producătorul britanic oferea doar motorul W12 de 6.0 litri capabil să dezvolte 635 de cai putere și 900 Nm. La finalul anului trecut, Bentley a introdus și versiunea Continental GT Cabrio, model echipat cu același propulsor de 635 CP.

Acum, Bentley lansează noile Continental GT V8 și Continental GT V8 Cabrio. Cele două versiuni sunt echipate cu motorul V8 de 4.0 litri biturbo capabil să ofere 550 de cai putere și 770 Nm. Coupe-ul echipat cu acest motor poate accelera de la 0 la 100 km/h în 4.0 secunde, în timp ce versiunea cu plafon retractabil este mai lentă cu 0.1 secunde. Indiferent de versiunea de caroserie aleasă, viteza maximă anunțată de producător este de 318 km/h.

Resursele motorului V8 sunt gestionate prin intermediul unei transmisii automate cu 8 rapoarte și cu ajutorul sistemului Active All-Wheel Drive. Totodată, Bentley menționează că în cea mai mare parte a timpului resursele vor fi trimise către puntea spate.

Britanicii nu anunță și valorile de consum pentru cele două versiuni echipate cu motorul V8, însă menționează că au introdus o tehnologie pentru dezactivarea cilindrilor în "condiții adecvate".

Noul Bentley Continental GT V8 primește standard jante de 20 de inch, dar clienții vor putea alege dimensiuni care ajung și la 22 de inch. Există șapte nuanțe destinate caroseriei și alte șapte culori gândinte pentru plafonul din material textil al versiunii Continental GT V8 Cabrio. Spre deosebire de versiunea echipată cu motorul W12, noul Continental GT V8 integrează patru terminații pentru sistemul de evacuare.

La interior, clienții vor putea comanda display-ul rotativ cu trei fețe a cărui diagonală este de 12.3 inch. Șoferii vor putea selecta din mai multe moduri de rulare prin intermediul sistemul botezat Drive Dynamics Control, în timp ce sistemul Dynamic Ride este disponibil în mod opțional.

Pe lista sistemelor de asistență, Bentley menționează și următoarele: Active Lane Assist, Trafic Jam Assist și Park Assist.

Conform oficialilor Bentley, lista de comenzi a fost deschisă deja pe piața din SUA, livrările peste Ocean urmând să înceapă în al treilea trimestru. Pentru restul piețelor, livrările vor demara în primul trimestru din 2020.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru