Blestemul airbagurilor defecte nu iartă nici supercarurile: Ferrari va rechema în service California și 458 Italia

de Bogdan Mirică
Miercuri, 08.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a anunțat că problema airbagurilor defecte furnizate de Takata va duce la rechemarea în service a supercarurilor California și 458 Italia.

Se pare că nici un constructor auto nu scapă de blestemul Takata. Problemele de siguranță resimțite de furnizorul de airbaguri par să afecteze chiar și producătorii de supercaruri. Ferrari este cel mai nou nume din industrie care anunță un recall din cauza problemelor de fiabilitate Takata.

Divizia nord-americană Ferrari a anunțat că va rechema o parte din exemplarele California și 458 Italia din cauza unor airbaguri care ar putea prezenta defecțiuni. Acestea pun în pericol viața pasagerului dreapta, pentru că expunerea mașinii la temperaturi înalte și la umiditate ar putea duce la degradarea sistemului de umflare.

Esential 13 oameni și-au pierdut viața la nivel mondial din cauza defecțiunilor pe care le prezintă airbagurile Takata.
Victimele înregistrate până acum au fost rănite sau chiar și-au pierdut viața din cauza bucăților de metal rezultat în urma deschiderii airbagurilor.
Statistica este destul de neagră: 13 oameni și-au pierdut deja viața, iar alți 100 au fost răniți.

Ferrari a anunțat că vor fi rechemate în service exemplarele California produse în intervalul 16 februarie 2009 și 8 iulie 2011, precum și unități 458 Italia produse între 5 martie 2010 și 29 iulie 2011. Toți clienții afectați vor primi o înștiințare, iar airbagul va fi înlocuit gratuit.

Comentarii (1)

  • Ca sa fiu pe placul lui Ivanoff Sergiu Mada... sa nu sustina in continuare ca am ceva cu japonezele.

    Pai oricum supercarurile iau foc din senin; ce mai conteaza un airbag care explodeaza ca o grenada :PPP
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru