Blocajele în trafic vor deveni mai comode: Opel introduce cutia Easytronic pe modelele Corsa, Adam și Karl

de Bogdan Mirică
Vineri, 18.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Opel a anunțat că vine în ajutorul clienților săi care petrec multe ore în traficul urban cu o cutie automată ceva mai ieftină: Easytronic 3.0 va fi disponibilă pe Corsa, Karl și Adam.

Opel a înțeles că modelele sale compacte și subcompacte au nevoie și de o cutie automată pentru a deveni mai comode în mediul urban. Și cum opțiunea unei cutii automate clasice poate fi destul de scumpă pentru un client care își cumpără Corsa sau Karl, Opel s-a gândit să introducă o transmisie robotizată, botezată Easytronic 3.0, ceva mai ieftină.

Ea va fi disponibilă pe modelele Karl, Corsa și chiar pe Adam. Nici Astra nu va fi uitat, modelul fiind încoronat recent ca Mașina Anului în Europa. Opel explică în comunicatul oficial că a încercat astfel să reducă la minim efortul depus în orele aglomerate, când clienții săi sunt blocați în trafic.

Bazată pe o cutie manuală, noua transmisie Easytronic este de fapt o evoluție a aceleiași tehnologii, regăsite și pe generațiile anterioare. Opel ne asigură însă că Easytronic 3.0 va schimba mai liniar rapoartele și va avea un timp de retrogradare mai bun.

Există și opțiunea de a conduce manual, oferindu-i celui de la volan posibilitatea să schimbe singur treptele și să reducă nivelul de zgomot.

De asemenea, există și o funcție Creep, care se va folosi la manevrele efectuate la viteză redusă.

Opel susține că transmisia oferă și valori bune ale consumului, mai ales că poate fi combinată cu un sistem start-stop. Cel mai bun exemplu este Astra, care alături de motorul 1.0 ecoFlex și cutia Easytronic 3.0 poate oferi un consum mediu de numai 4.2 litri/100 de kilometri.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru