BMW a lansat Seria 1 xDrive cu o cursă pe pârtia de la Predeal

de Bogdan Mirică
Vineri, 01.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW şi-a dorit o lansare spectaculoasă pentru BMW Seria 1 xDrive în România. Aşa se face că modelul german a ajuns pe pârtia Cocoşul din Predeal, unde şi-a măsurat forţele cu un schior profesionist pe cei 2250 metri de coborâre.

Începând cu 1 februarie, BMW oferă pe piaţa din România şi tracţiune integrală pentru Seria 1. xDrive este oferit pentru prima dată pe compactul german, motiv pentru care lansarea trebuia să fie una spectaculoasă.

Pentru asta, BMW a pus la cale un test spectaculos, desfăşurat pe o pârtie de schi din Predeal. În scenă au fost pregătiţi să intre Claudiu David, fost pilot în mai multe etape ale Campionatului Mondial de Raliuri şi instructor oficial BMW Driving Experience, şi George Vintilă, cunoscut realizator radio şi schior profesionist.

Este lesne de înţeles cum s-a desfăşurat acţiunea. Echipat cu pneuri speciale pentru iarnă, BMW Seria 1 xDrive, în versiunea 120d, a urcat pârtia Cocoşul din Predeal, pârtie cu dificultate medie. Deşi în anumite zone înclinaţia a fost şi de 30 de grade, hatchback-ul din Munchen a reuşit să ajungă în vârful pârtiei, tractând chiar şi doi schiori. Pe traseu, viteza maximă de deplasare a fost şi de 80 de km/h.

Coborâre cu 110 km/h

Odată ajuns sus, modelul german a fost nevoit să înceapă şi coborârea celor 2250 de metri de pârtie.

Pentru a face experienţa mai palpitantă, 120d xDrive şi-a măsurat forţele cu George Vintilă. Acesta din urmă a fost încălţat cu schiuri şi însărcinat cu o coborâre în cel mai scurt timp posibil.


Claudiu David a pilotat Seria 1 xDrive şi a avut avantajul unor porţiuni de viteză, acul vitezometrului urcând chiar şi până la 110 km/h. George Vintilă a beneficiat însă de o manevrabilitate mai bună şi de un spaţiu de frânare mai mic. La final, legile fizicii au declarat un învingător absolut. George Vintilă a câştigat cu un avantaj uşor, însă BMW Seria 1 xDrive se poate lăuda cu prima lansare din România pe o pârtie de schi.

Preţuri Seria 1 xDrive

Esential 32.116 euro este preţul de pornire pentru BMW Seria 1 xDrive cu trei uşi.
Sistemul de tracţiune integrală xDrive variază continuu transmisia între cele două punți, asigurând aderență optimă, dar și stabilitatea în viraje.
Ceea ce impresionează la această tehnologie este capacitatea transferului transmisiei până la 100% de pe o punte pe cealaltă, asigurând astfel aderenţă perfectă în situaţii limită.

Pentru început, sistemul xDrive va fi disponibil doar pentru două versiuni ale modelului Seria 1. Este vorba despre dieselul implicat în experienţa de la Predeal, 120d xDrive, şi despre performantul exponent al diviziei sportive bavareze, M135i.

În România, preţurile pentru 120d xDrive pornesc de la 32.116 de euro cu TVA, pentru varianta cu trei uşi, şi de la 32.922 euro pentru cea cu cinci uşi.


Comentarii (25)

  • Antena 3
    Si prostii aia de la stiri au zis ca sunt cocalarii cu bolozi pe partie :))
    27 8
  • antonny
    ce cautau pe partie fara aprobare .....dar in Romania se poate face orice
    12 18
  • Iata, deci, ca nu trebuie sa te folosesti musai de un SUV ca sa provoci dezgust si dezaprobare, merge si cu o compacta.
    Parerea mea e ca BMW isi face doar rau prin astfel de campanii, mai ales cand in lumea de astazi exista o gramada de oameni redusi la mansarda care copiaza prosteste tot ce vad. Isi strica clientela de oameni seriosi si atrag doar teribilisti.
    Inteleg ca au vrut sa demonstreze capabilitatea xDrive, dar asta e o situatie care, in mod normal si moral, nu si-ar gasi corespondent in realitate.
    O sa zica lumea "e doar o campanie de marketing iesita din comun, menita sa atraga clienti". Asa ziceau si de reclamele cu SUV-uri pe plaja si iata ce se intampla pe la mare in ziua de azi.
    Nu degeaba in anumite tari sunt interzise reclame la masini care sugereaza stil agresiv de mers sau atitudini in genul celei sugerate de campania asta. Nu e vorba ca se limiteaza dreptul la exprimare, ci ca lumea a luat-o razna cu derapajele comportamentale si nu se mai poate abtine sa nu imite senzationalul.
    Plus ca, strict personal, mai toate campaniile BMW din ziua de azi mi se pare de prost gust, mult prea targetate pe meltenism.
    24 24
  • Adrian Mihălțianu
    Celor care comentează în urma „reportajului” de pe Kanal D.
    1. Pârtia a fost închiriată, special pentru această cascadorie filmată.
    2. Utilajele de întreținere a pârtiei au fost și ele închiriate pentru a o lăsa așa cum a fost găsită, adică în stare perfectă.
    3. Pârtia a fost închisă cu ajutorul Salvamont și al Jandarmeriei, dar unii schiori s-au aventurat în ciuda interdicției. E vorba de 5-6 oameni.
    4. Cei care au făcut scandal nu erau schiori, ci niște interlopi cu interese în zonă. Extrem de violenți, ei au și filmat „reportajul”, deși li se explicase clar despre ce e vorba.
    5. Viceprimarul a oferit tot sprijinul acestei acțiuni, în ciuda faptului că, într-adevăr, comunicarea între instituțiile private de pe pârtie și Primărie a fost defectuoasă.

    În rest, dacă astfel de cascadorii nu vă plac, nu vă mai uitați la Top Gear, căci distrug rulote, blochează traficul, aruncă mașini în apă și fac multe alte chestii asemenea.

    Sau să vorbim puțin de ipocrizie?
    40 11
  • Dan, daca ne luam dupa logica ta ar trebui sa aruncam telefoanele samsung in apa ca asa arata aia in reclama, sa ne asteptam sa gasim cabine de proba in banci ca sa vedem daca ni se potrivesc creditele si sa sarim cu nissan juke de pe cladiri... Ca asta promoveaza brandurile, nu?
    24 5
  • Alex Seremet (BMW)
    Draga Dan,

    Rationamentul nostru a fost ca daca 120d xDrive depaseste aceste situatii limita, atunci cu siguranta se va descurca bine si in situatii "civile". Credem mult in posibilitatile xDrive si un test intr-o situatie extrema arata cel mai bine ce se poate.

    NU INCURAJAM mersul pe parite cu masina si nici pe zapda. Sunt elemente suplimentare de risc care vin o data cu rularea pe suprafete de acest gen, elemnte de risc care e bine sa nu vi le asumati decat daca nu aveti incotro.
    26 8
  • George
    Am tendinta sa ignor comentariile scrise gresit, care nu au legatura cu limba romana si sa le respect pe cele scrise coerent si corect.
    Sunt fan al marcii si sper sa devin client in viitorul apropiat, iar din aceasta actiune inteleg exact ca, daca Seria 1 xDrive a putut urca si cobori pe partia din Predeal, va putea sa se mentina pe drum in absolut orice conditii.
    Pentru cine a inteles ca trebuie sa isi cumpere aceasta masina, ca sa poata urca pe partie printre schiori .. imi pare rau.
    Abia astept sa imi urc schiurile in BMW si sa merg pana la baza partiei, ca apoi sa folosesc telescaunul!
    17 3
  • Mai antonny dar insistent mai esti...in primul comentariu ai presupus gresit c-au intrat pe partie fara aprobare, apoi a venit un comentariu in care cred eu ca s-a explicat in mare tot ceea ce trebuia explicat, acum ii ceri lui Alex Seremet ce anume?? Dovezi scrise? Iar asta cu Constitutia Romaniei se aplica pe domeniile publice, pe cele private nu prea, in conditiile in care nu faci ceva ilegal, deci nu poti sa intri intr-o casa sa ceri o socoteala, mai ales nejustificat si-n mod enervant, apoi sa invoci Constitutia ca e dreptul tau, ai inteles gresit cum e cu drepturile.
    12 4
  • Vasilica
    In manelarica este multa prostie daca incerci sa ii explici unui retard ca aceste actiuni unora poate sunt placute, pentru el esti meltean sau cocalar .Daca faceai o actiune de genu cu un cazan "fiabil" (inodor , insipid) era ceva deosebit ne arunca pe scara evolutiei cu cel putin 50 ani.

    P.S
    Nu am masina germana
    13 5
  • antonny
    Va multumesc Domnule Alexandru Seremet pentru amabilitatea de a imi raspunde .
    6 5
  • Alex Seremet (BMW)
    @antonny, am omis o observatie importanta in conversatia noastra pe e-mail: Adrian Mihaltianu a fost implicat direct la eveniment. Pot sa citesti relatarea lui despre eveniment in detaliu pe alt site.

    @Samba, care e tema articolului? Iti raspund, totusi: din punctul meu de vedere cea mai buna statistica a fiabilitatii este ADAC (Automobil Club German). Este cel mai mare club auto din lume, cu peste 15 milioane de membrii. Serviciul lor de interventii rutiere are peste jumatate de milion de actiuni pe an si este baza celui mai mare studiu despre frecventa defectiunilor din lume. In acest studiu BMW este constant pe primele poziti cu un numar foarte mic de defectiuni. Din punctul meu de vedere asta inchide definitiv discutia de fiablilitate. Atentie, e cea mai mare statistica din lume pe piata unde sunt cele mai multe BMW-uri! Nu e vorba de parerea unui specialist sau o experienta personala.

    Studiul aici: http://www.adac.de/sp/presse/meldungen/technik_umwelt/ADAC-Pannenstatistik-2011%20.aspx Ai inclusiv informatii despre ce defectiuni apar la ce modele. Poti folosi Google Translate.
    7 2
  • Samba, nu te-ai saturat sa te bagi in seama aiurea? Nu te intereseaza catusi de putin aceasta marca, dc sa fii penibil tot timpul? S-au saturat si moderatorii sa-ti stearga comentariile, tu inca mai poti.2
    13 3
  • Daca este un site mediocru dc mai intri, asta e culmea prostiei si a tristetii in acelasi timp, sa intri undeva unde nu-ti place si mai vorbesti si pe langa subiect, dar sunt oameni si oameni pe lumea asta.
    11 3
  • tehnician_transporturi
    @samba,ai omis si tu ceva ,si anume nu l-ai intrebat de @alex, si de problemele de intercooler si la pivoti.
    6 9
  • @tehnician_carute
    Ai uitat si tu ceva, probleme la motoarele V6, asa cum ai spus si la cealalta stire, du-te si cauta pe wikipedia motoarele V6 de la Bmw:)))
    5 5
  • Adevarul este ca pe internet poti sa fii ceea ce vrei,dar multi aleg sa fie prosti.Nu conteaza ce preferinte au la masini.
    10 4
  • @Samba
    Esti terminat baiatule, adormi cu obsesia Bmw in gand probabil, trist.
    4 5
  • @Samba sau kumite,dupa cum au insinuat multi.Atat iti spun:cauta pe google,la" Volvo issues",si ai sa vezi cate probleme au.De la aer conditionat,turbine ,cutii de viteze.instalatii electrice,senzori,frane....Poate o sa intelegi acum de ce au fost in pragul falimentului.Citindu-te pe tine ca volvo fiind singura masina care nu se rastoarna,iar fordul ii fura inovatiile,as putea sa intreb de ce ford a cumparat volvo si nu s-a intamplat invers.So,cut the crap,mate!
    2 4
  • @Lache,vad ca si tu faci o confuzie precum multii altii de pe aici.Ma confunzi cu unul @suedezu,el este fan inrait de Volvo nu eu.Mie imi sunt indiferente marcile,singurul lucru la care pe mine ma intereseaza la o marca,este sa ofere seriozitate maxima si fiabilitate ridicata a motoarelor.Cat despre altii care ma confunda ba cu @kumite ba cu @Mafia,este chiar treaba lor.Pe mine ma intereseaza un lucru,si anume sa imi spun parerea asa cum fiecare are dreptul.Numai bine.
    4 2
  • @Adrian Mihălțianu
    Eu nu m-am legat sub nici o forma de aspectele legale ale actiunii BMW. Ca au inchiriat sau nu partia, ca au asigurat sau nu paza, sunt aspecte care intereseaza, cred eu, doar firma importatoare. Despre interlopii cu interese, n-am inteles prea bine de ce s-ar fi opus unii care au interese pe-acolo sau ce interese ar avea ei de i-au deranjat actiunea BMW. Dar, ma rog, daca in ochii unora niste oameni care au protestat, indiferent de 'interesele' lor, devin automat interlopi, atunci e nasol. Dupa ce i-ati caracterizat drept interlopi, dupa culoarea pielii, limbaj, tinuta? Aveau X5-uri cumva?
    Top Gear face emisiuni regizate de divertisment, nu reclama la masini. E o 'mica' diferenta.
    @Alex Seremet (BMW)
    In primul rand, permite-mi sa am o anumita opinie despre felul/modul in care aceasta marca a ajuns sa fie promovata. Eu, unul, o respect si consider ca este o marca buna, cu masini mult peste medie din mai toate punctele de vedere. Nu contest asta si nu asta este subiectul dezbatut. Asta nu inseamna ca apreciez target-ul campaniilor BMW din ultima vreme, in special pe la noi, dar nu numai. Si nu doar al BMW, ci si al altor marci. Toata lumea se axeaza pe emotional, doreste sa atinga doar o latura instinctuala, primara, din creierul omului, dar mai nimeni nu pune accent pe latura practica, pe alegerile inteligente. Si, sa fim seriosi, BMW are tone de calitati pe care le poate promova INTELIGENT, nu apeland la instincte primare, la senzational de cancan. Nu degeaba lumea incepe sa generalizeze cand vine vorba de clientii BMW, si pe mine, sincer, ca posibil client cu optiunea BMW in minte, poate ma descurajeaza cand sunt pe nedrept alaturat unui grup de derbedei la volan. Plus ca, asa cum am zis, gasesc foarte ingrijoratoare inmultirea cazurilor de incercari in a imita senzationalul vazut pe la tv sau internet. Eu nu as lua asa de usor in ras puterea marketingului de a influenta in mod negativ. Puteai foarte bine dovedi capabilitatile xDrive intr-un poligon special amenajat, cu traseu dificil. Toyota si-a facut singura unul chiar in Bucuresti la un moment dat.
    8 2
  • Alex Seremet (BMW)
    Dan, sper să nu fiu contrazis, dar nu cred că acum se apucă posesorii de Seria 1 xDrive să urce munții cu mașinile lor. Este o afirmație pe care o consider puțin exagerată, dar cred înțeleg foarte bine punctul tău de vedere: te deranjează "tonul" acțiunii, abordarea "stridenta".

    Atât timp cât circuite adevărate nu există în România, nu avem un Nuerburgring etalon pentru toți producătorii, am căutat alt spațiu pentru demonstrația noastră. Ideea unei pârtii de schii a venit foarte firesc pentru că: de la Ferrari, la Peugeot, mulți au avut o abordare similară. Sportivitatea nu se rezumă doar la accelerație 0-100, înseamnă și control sau aderență. Și, în ultimă instanță, am vrut să arătăm unui public care se lovește în fiecare an de viscol și stăzi îngropate cu zăpadă, cu un 120d xDrive poți înfrunta liniștit iarna. Având în vedere că mulți au zis că suntem cu SUV-ul și că tu ne vorbești de circuite off-road, eu zic că, într-un fel i-am convins și pe nemulțumiți.

    În același timp, nu am mers pe teritorii atât de noi. Așa cum am spus, materiale promoționale au mai făcut mulți pe pârtie, nimeni nu cred că a fost deranjat atunci. Sunt proiecte mult mai "stridente", bineînțeles în altă ligă din punctul de vedere al bugetului și realizării, cum ar fi filmele virale ale lui Ken Block sau Chris Pfeiffer. Sau MINI cu Monster. Acolo nimeni nu cred că s-a arătat deranjat și toți s-au bucurat de spectacol. Aici era ipocrizia invocată de Adrian. Și ca să nu fiu înțeles greșit, ne comparam cu respectivii doar din perspectiva conceptului, realizarea nu are cum să se aproprie vroedată, atât timp cât bugetul e sub 5% din cel al proiectelor amintite.

    Și să răspund și la întrebarea lui Adrian - epitetul folosit de el e complet justificat atât timp cât respectivul a invocat cu foarte multă hotărâre o serie de ralații cu toate rudele noastre din partea mamei și atât timp cât singurul motiv pentru care era deranjat era ca el nu poate să meargă cu snowmobil-ul pe pârtie.

    Mă bucur că cereți evenimente mai rafinate din partea BMW și sper să fiți alături de noi la cât mai multe evenimente culturale pe care le organizăm de ani buni. Și o să fie multe spectaculoase și în acest an.
    4 1
  • Ca sa fie clar de la inceput, nu am nimic impotriva unor actiuni de acest gen. Eu chiar am fost la Predeal in ziua respectiva. Ce mi se pare nedrept: partia a fost inchisa pana la ora 13.00, eu am platit un abonament de o zi pt toate partiile si nu am putut beneficia de el full. 1.Mi s-ar fi parut normal sa fiu informat cand cumpar abonamentul nu sa ma trezesc in fata faptului implinit, dupa ce am urcat cu telescaunul. Mi s-ar fi parut normal sa beneficiez si de o reducere la abonament avand in vedere ca nu erau functionale decat 2 din cele 3 partii.
    2. Dupa ce am ajuns sus si am vrut sa coboram pe partia cocosul am fost informati de un salvamontist de actiunea care se petrece. Am cerut o hartie de la Primarie sa ne arate, nu aveau, deci abuz. In mod normal trebuiau sa aibe aceasta hartie plus sa puna indicator cu partie inchisa. Indicatorul a fost pus la 2 ore dupa ce am avut noi discutia cu salvamontistii si jandarmii.
    3. La sfarsitul partiei Subteleferic aproape de urcarea in telescaun isi parcasera masinile toti cei ce participau la actiune, de am fost nevoiti sa ne strecuram printre masini pe un culoar de 50 cm. Bineinteles ca daca isi lasau masinile putin mai jos in parcare era greu cu efortul fizic si sa urci pe jos 50 m. Iar abuz. Masinile au fost mutate intr-un final dupa discutii inteminabile cu cei de la telescaun si jandarmerie.
    Ma repet, nu am nimic cu astfel de actiuni, sunt fan TopGear si ma uit la toate emisiunile. Dar hai sa le facem cu cap, fara romanisme, taranisme si fara sa incurcam prea mult lumea. Ca fapt divers, putea sa faca actiunea in ziua de luni, cand telescaunul e inchis pt revizie si deci nu sunt nici schiori pe partie si nu ai pe cine sa incurci. Just my 2 cents ...
    2 1
  • @bruce
    Daca nu aveau hartie de la Primarie, nu este "deci abuz", este o proasta comunicare intre institutii, intrucat toata aceasta operatiune a fost cu aprobarea vice-primarului, nu are Bmw Romania vina in aceasta situatie.
    2 2
  • Orice acord, contract etc. se face in cel putin 2 exemplare, cate unul pt fiecare parte implicata, deci Bmw Romania (sau cine a organizat evenimentul) trebuia sa aiba un exemplar la ei in caz ca intreaba cineva. Daca partia s-a inchiriat LEGAL inseamna ca exista un document care sa ateste acest lucru. Ca asa ma duc si eu cu masina pe partie si daca ma intreaba cineva spun ca mi-a dat voie primaru' ... verba volant scripta manent. Inca o data, eu nu am nimic cu actiunea in sine ci cu modul in care a fost organizata.
    1 0
  • Schior
    Felicitari domnului Seremet si echipei locale BMW care a reusit prin acest eveniment original sa consolideze imaginea BMW ca masina preferata a celor care considera ca Romania este tara in care totul este posibil daca ai suficienti bani si tupeu.
    Pentru schiorii frustrati le recomand cu caldura Austria, o tara mai putin originala, dar mult mai civilizata, in care nimeni nu isi permite sa inchida o pirtie de schi in plin sezon pentru un pumn de bani.
    Iar daca toti vom merge la schi in Austria, poate ca pirtia de la Predeal va putea fi transformata in centru de teste si demonstratii originale BMW. Ce ziceti domnule Seremet, pare posibil nu e asa?
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru